endofthenight.

 
Söndag 04:39
 
- Äntligen. Över 6h avklarat i baren. Det var inte överdrivet stressigt men inte var jag gladare för det. Magen hade bestämt sig för att vara lika hungrig som vanligt.
 
En svensk tjej kom till baren och kände tydligen igen mig med. Ja ni, man vet aldrig vad som kan hända i denna speciella stad. Jag ska snart bege mig hem och käka för att därefter däcka hårt.

DANI'S DINNER.

Ph: dinner with Dani.
 
Lördag 21:52
 
- En dag när jag kom hem trött och hungrig från jobbet kände jag att det luktade mat på vår bakgård. Daniella hade lagat middag till oss och inte vilken middag som helst utan ugnsstekta morötter och potatis som mamma brukar göra och kyckling med god fyllning. MUMMS! Inte nog med det, hon hade köpt lite fetaost till mig även fast hon själv inte äter det med vet hur mycket jag älskar det. Världens bästa sambo.
Tak cocken, ud rä ultementalisgt kofet!
 
Fråga inte, ni kommer ändå inte förstå. Vi har skapat vårt egna språk under tiden vi bott och delat allt i snart fem månader...
 
Dags för jobb med mina fantastiska jobbarkompisar natten lång.

130330.

Ph: Lunch at Lentil.
 
Lördag 20:12
 
- Idag kände jag mig helt utvilad från alla timmars sömn. Thank god, så skönt det var.
Vi drog och åt frukost samt lunch på Lentil, lyssnade på livemusik, men påväg hem var det slut på det roliga. fick världens mensvärk som gjorde att jag knappt kunde cykla... Tog värktabletter och log i sängen och kollade på The Libertines film There Are No Innocent Bystanders.
Därefter kände jag mig som en människa igen. Fixade mig, käkade lite och drog till min kära rumbra. Hängde med två danska killar, drack kaffe och gör det fortfarande. Ikväll ska jag hoppa in i baren igen och jobba. Hoppas värken håller sig borta från mig hela natten.

CHILLING.

PH: hanging out, reading and massage in Abbotsford near Lentil with some friends.
 
Lördag 19:34
 
- Igår hängde jag med min brittiska vän Jack. det blev varm mörk choklad, påskägg, smoothies på chockladcafét och hawaiiklubben i tre timmar. därefter blev det 4 dollars pizza på Bimbo's bar med Daniella och lite skönt folk. Även där spelade de ett av mina favoritbands (the strokes) låtar högt i de gamla högtalarna.
 
Vi avslutade kvällen med massage, music och massa letande efter feta gigs.
Så sjukt skönt att ha en chillkväll. Kändes som evigheter sedan.

WORK IN THE COLD.

Ph: at work with my manager Sunny and Andy.
 
Torsdag 19:54
 
- Okej, nu är det dags att rycka upp sig. Ikväll ska jag jobba med dessa två underbara killarna ch förhoppningsvis blir det inte allt för galet. Det är en av de kallaste dagarna på detta året så det finns en stor risk att folk håller sig hemma och myser. Men samtidigt är det påsk i helgen och folk är lediga från jobb. Så det är bara till att hålla tummarna att det inte blir för galet.

coffee / cold / a real fall day.

PH: at Seven Seeds drinking one of Melbournes best coffees.
 
Torsdag 19:43
 
- Brrr... Så kallt det är här! Hösten har kommit och det verkar som om den är här för att stanna.
Under den kommande 1.5 veckan ska det vara mellan 9-23 grader!! Just nu sitter jag inne i baren med svarta jeans, skjorta och skinnjackan på. Försöker desperat värma mig med en kopp long mac i handen.
 
Idag skulle jag to min sista vaccination men när jag väl kom dit blev det helt ändrade planer bara för att jag är en lite invandrare här.. Så jag var tvungen att flytta fram det till nästa vecka.
Fick mig en lång cykeltur, träffade en vän och läste en bok därefter. Några sidor senare somnade jag pladask på magen i sängen och log tydligen väldigt roligt enligt Daniella när hon kom hem.
Jag behövde verkligen den där powernapen.
 
När jag väl fick liv i mig igen drog vi och handlade på Coles och lagade därefter köttfärssås med spagetti. Så gott med kött! Äter det så sjukt sällan här.

Middag hade vi på trägolvet med levande ljus, mysbelysning och musik inne på vårt rum.
Vi kan när vi vill!
Har precis hjälpt ägaren skruva fast en barstol och stängt det stora fönstret från kylan. Ikväll blir det antagligen 8h arbete. Känner att min kropp inte är supertaggad för det.

nightsoff.

 
Torsdag 02:09
 
- Äntligen. Efter 5.5h lugn och ro med massage, spela kortspel med jobbarkompisarna och dricka chockladmjölk kom det ett enormt gäng 30min innan stängning. Men jag städade upp allt snabbt och enkelt och nu har jag slutat jobbet.
Ska gå förbi en bar och se om några vänner är där och sedan raka vägen hem i regnet.
Sängen har ropat på min i någon timme nu.

GETTING READY FOR COCKTAIL TRAINING.

Ph: photos by Medhi.

Onsdag 14:16
 
- Hello world. Igår fick jag en massa besök i baren och vänner som underhöll mig under den tysta kvällen. När jag stängt och stämplat ut landade jag i sängen 30 minuter senare. Har sovit ut och vaknade innan klockan ringde vilket är det bästa som hänt mig på ett tag. Jag kände mig helt utvilad och drog till Lentil för lite frukost med vänner i den varma skuggan.
 
Imon en timme blir det cocktail training för vår nya cocktaillista! Helt okej att få betalt för att smaka på cocktails.
Därefter blir det troligen picknick med Matt, en bekant från Hollywood. Känns som en bra dag.
Avslutar givetvis med jobb i baren inatt. Förhoppningsvis blir det ganska lugnt ikväll.

yogawithamericanboys.

Ph: some new yoga stuff with ur american buddies.
 
Tisdag 16:30
 
- Rent's paid, coffee in my tummy and soon boxing. Tonight's is all about work work work in the bar.
Such a good tuesday.

youandme.

PH: photos by me and M.
 
Tisdag 15:51
 
- Att gå upp kl 07:40 var lättare än vad jag trodde. Hoppade på cykeln kl 08 och tog mig ner till Medicare för att ansöka om ett kort ifall något skulle hända på min kommande resa.
Därefter drog jag raka vägen till Lentil och åt frukost med lite bekanta och en hög afrikan. Kl 11 var både jag och Daniella redo för att ta oss upp till Fitzroy Pools för lite sol och bad för 5 dollar.
 
Nu sitter jag på jobbet och hänger lite med min manager. Ska ta en kopp kaffe innan boxingen chilla, leta temporärt boende och sedan är det dags att svettas i en timme.

TIME FOR HEROS.

 
- Did you see the stylish kids in the riot. Shovelled up like muck. Set the night on fire. Wombles bleed truncheons and shields. You know I cherish you my love.
But there's a rumour spread nasty disease around town. You caught round the houses with your trousers down. A headrush in the bush. You know I cherish you my love. Oh how i cherish you my love..
 
Tell me what can you want now you've got it all. The whole scene is obscene. Time will strip it away. A year and a day. And Bill Bones, Bill Bones knows what I mean. He knows it's eating, it's chewing me up. It's not right for young lungs to be coughing up blood. And it's all. It's all in my hands and its all up the walls.

PRETTY GOOD DAY OFF'S.

 
Måndag 21:44
 
- Kära måndag. Du börjar min vecka med ordentliga tag. Idag fick jag äntligen sova ut. Har haft två lugna dagar i rad nu. Så skönt!
Igår bjöd söndagen mig på sömn, sydamerikansk mat med större dra från Argentina med min fina vän Daniella, massa tjejsnack, tvätta kläder, dejt och läsning till skön brittisk musik.
 
Måndagen var lika bra den.
Sömn, frukost med min house mate i solen ute på gården, framtidssnack, bankärende, Medicare-ärende, en snabbis på gymmet, dusch, vegetarisk lunch på Lentil med Wictor & co, Avslutar dagen med te på The Rum Diary hos mina grabbar, poncho, skön musik och inspiration samt lite grejer på datorn.
 
Snart ska jag hem, hoppa in i mina myskläder och läsa The Libertines boken som för tillfället är min största drog.

ST KILDA WITH FRIENDS FROM HALMSTAD.

Ph: St Kilda med Daniella, Tim, Samuel och Harem.
 
Lördag 19:37
 
- Fan, här sitter jag och gäspar och kom tidigare till jobbet för att kunna chilla på deras internet.
Då kommer bossen och frågar om jag kan börja nu direkt. Visst behöver jag mer timmar men fan alltså, tre timmar tidigare är lite väl mycket. Jag hade hoppats på att få vila och kanske ta en powernap innan jobbet.
 
Sa iallafall att jag först måste fixa allt här på internet så kan jag börja sen.
Har ingen kraft just nu.

nakedforsatantapastime.

Ph: tapas at Naked for Satan.
 
Lördag 19:03
 
- Efter att ha kommit hem runt 05 inatt, bestämde jag mig för att låta mig sova ut ordentligt. Och så sant som sagt gjorde jag det. Dock vaknade jag tillslut av att Daniella hoppade runt och letade efter sin mobil, igen. Haha..
Hade jag fått en dollar för varje gång Daniella tappade bort något så hade jag snart vart rik.
 
Vi åt sen frukost, åkte till sjukhuset för att fixa lite ärenden, luffade runt på gatorna, kollade på asiater som spelade basket i parken medan vi åt på frukter och nötter och bara chillade.
 
Nu har Daniella begett sig till sitt jobb och jag ska snart börja jobba igen. Unnade mig goda vegetariska nachos för bara en liten stund sedan och sitter nu i matkoma på soffan inne på jobbet.

citygirlsinthesun.

PH: Us, just chilling in the sun a ordinary monday.
 
Torsdag 19:18
 
- I have a day off tonight!
Igår fick både jag och Daniella goda nyheter. Jag kommer få ha kvar mitt bartenderjobb efter east coast-resan, Daniella fick sitt dansjobb och vi ska börja resa från den 15e april vilket betyder att jag kommer få flera dagar att umgås med min mamma när hon kommer hit. Efter att vi börjat vår gypsy-resa kommer mamma hänga hos sina vänner utanför Melbourne. Känns som alla pusselbitar håller på att läggas på rätt plats, äntligen.
 
Vi har även kollat på vårt kommande hem, en hippievan som vi kommer bo i under en större del av vår resa. Inte nog med det, mannen som vi får åka med har världens underbarast hund, gitarrer, surfingbrädor och är en grym fiskare. Så vi kommer vara rika på fisk under resan, yeeey!
 
Ikväll ska vi fira alla roliga kommande saker genom att dra till rockbaren Cherry Bar, ett av de bästa ställena i stan, som har soul-kväll ikväll. Där ska vi dansa oss svettiga på ACDC Lane, där bandet ACDC kickade igång på riktigt.

VANS SKATE COMPETITION.

PH: Vans Skate Competition in Melbourne.
 
Onsdag 13:53
 
- Hi, how are you? Jag vet inte hur många gånger jag hört det. Det är nog den vanligaste meningen i Australien. minst 100 gånger per dag. Både sagt det och hört det.
 
Idag började jag dagen med att vakna upp i en vanlig säng, äta frukost på Lentil, börja läsa en fantastisk bok som jag hittade i rummet vi hyr.
Helia, du kommer dö lite... Jag läser The Libertines Bound Togheter! Så bra!
 
Log på gräset i nästan en timme, njöt av värmen som hittat tillbaka till Melbourne efter några dagars kyla och sedan åt jag en liten snabb lunch innan jag cyklade hem för att hämta lite grejer.
 
Nu sitter jag på The Rum Diary med en kopp te i handen och Band of Horses spelandes ur högtalarna. Planen var att ha boxingträning med min manager men jag hade galet mycket träningsvärk idag efter måndagens gympass. Därmed var jag tvungen att hoppa över träningen idag. Lika bra det så kroppen får vila.
 
Nog med snack om denna förmiddagen. Nu ska jag skriva av mig lite på riktigt.

morningsattheabbotsfordconvent.

Ph: mornings at the abbotsfort convent.
 
Onsdag 02:11

- Här sitter jag igen. Fleet Foxes spelas ur högtalarna i baren. Fönsterna är stängda och jag har städat hela baren och plockat in möblerna utifrån gatan själv. Alla hippievänner från Lentil kom på besök i slutet av kvällen. Min jobbarkompis Eric gjorde mest kassan medan jag gjorde resten av baren. Ännu ett arbetspass avslutat.
 
Fyller i timmarna i min kalender, tänker tillbaka på kvällen som gått och börjar smått tänka på min cykeltur hem som är oerhört kort men precis vid mordplatsen där en 21årig kille blev styckad till döds för tre nätter sedan.
Mördaren springer fortfarande löst, men inte stoppar det mig från att åka hem själv på nätterna.
 
Mina hippievänner stökar bakom hörnet av gatan och dricker. De tyckte att jag skulle göra de sällskap efter jobbet men jag känner inte för en enda droppe av något alkoholhaltigt och inte vill jag lägga pengar på det när jag har tillgång till en grym bar.
 
Kanske går förbi och säger hej men just nu känner jag mest för att slänga mig i sängen som jag och Daniella fick tillgång till idag.
Godnatt världen.

datewiththedestiny.

Ph: Hur många lägger upp bilder på bloggen från deras första dejter? Inga, exakt! Så jag får väll bli den första.
 
Tisdag 19:31
 
- Ja, det är väll lite random då jag alltid hållit pojkvän och dejter utanför bloggen. Men denna gången bryr jag mig inte så mycket. Slänger upp lite bilder från när jag hängde med M för första gången.
 
Det sjukaste är att jag såg denna killen första gången i Barcelona när han bodde där över några månader och jobbade. Jag var där i juli under min tågluffarresa och fick syn på honom under 2-3 tillfällen. Men vi kom aldrig i kontakt. Plötsligt får vi syn på varandra på Melbourne största night market som han jobbar på. Hur sjukt är inte det?
Världen är allt liten... Suger dock att han snart ska flytta upp till Queensland för att jobba. Men när jag ska gära östkusten kommer jag förmodligen hälsa på honom där.

justaordinarytuesday.

Ph: at Moomba Festival last week.
 
Tisdag 19:15
 
- Sova över 9h, äta brunch på Lentil med min kära sambo D, dra till stan och fylla på pengar på mobilen, köpa en grej (vet inte vad det heter) som man gör dreads med, hem och flytta upp till ett annat rum i huset, yeeeeyy! Därefter var det lunch på Brunswick St som sedan ledde till Rum-träning på jobbet med grabbarna. Några rum och kaffe senare sitter jag på jobbet igen. Detta är mitt andra hem. En short mac innan jobbet och lite häng på internet skadar inte.
 
Ser ut att bli en lugn kväll här i baren. Under kvällen kommer förhoppningsvis M förbi på en drink eller två. Har inte sett honom på över tre dagar nu, haha..

MOOMBA FESTIVAL.

Ph: Hanging out at the MOOMBA Festival.
 
Måndag 21:03
 
- Det är mörkt ute, strax under 20 grader gissar jag på, folk har jackor och alla bär långa jeans. Med det kommer troligen ändras imorgon. Då kommer värmen tillbaka. Bara det inte blir över 30 så är jag nöjd. 26-30 grader hade vart perfekt.
 
Igår fick jag hoppa in i baren då jag fick ett nödsms om att de behövde mig hela natten även fast jag skulle vara ledig. Men det var lika bra, för jag älskar de jag jobbar med, jag får lön och dricks samtidigt som jag hänger med lite bekanta med.
Dock blev det en längre natt en förväntat. Jobbade mitt längsta pass i denna baren. från 21:00 - 05:18.
Gissa om jag var trött?
 
En timma senare däckade jag på madrassen där hemma. Vaknade sedan upp efter klockan ett. Fixade en proteinrik frukost för att sedan dra till gymmet med min manager.

morningsatlentil.

PH: mornings at Lentil with friends.
 
Måndag 20:16
 
- Hej världen. Hur står det till?
Australien är en fin plats. Även fast det är kallt nu gillar jag det. Det var bara upp till 20 grader idag vilket resulterade att jag och Daniella log under täcket vid 14 tiden och skedade för att hålla oss varma.
Jag vet att det kanske låter löjligt då 20 är varmt i Sverige. Men är du van vid över 30 grader så är 20 kallt.
 
Halv fyra var jag på gymmet och värmde upp på crosstraining. därefter kom min manager och vi tränade rumpa och abs en timme tillsammans.
När jag kom hem luktade det mat ända ut på gården. Daniella hade gjort middag till oss!
Ugnsbakade potatis och morötter gav mig hemkänsla då mamma brukade göra det. Stekt kyckling med soltorkade tomater och pesto i.
Fetaost är något jag inte ätit sedan fyra månader tillbaka och även fast Daniella inte gillar det köpte hon lite till mig till middagen. Hos bra är hon inte? Bästa sambon.
 
En lång och varm dusch samt långa jeans, långarmad baseball tröja och poncho är det som gäller idag.

THE VIC MARKET // MY DAY.

Ph: a evening at the Vic Market. // Polish food!
 
Söndag 20:30
 
- Frukost på Lentil, dumpster diving, planera framtiden, gymma, varm och lång dusch, en gryta broccoli, Lentil dinner med min house mate Neil, läsa om mordet som hände inatt två gator från vart jag bor och 500m från mitt jobb, kaffe på jobbet och voula, nu är jag här och chillar. Börjar jobbet om 30min och ska jobba hela natten lång.
By the way, mördaren är fortfarande på fri fot. Yeey..

myboysatlentil / future plans in aus.

PH: Lunch with the gypsy boys at Lentil.
 
Söndag 14:00
 
- Hi buddies. Back on track. Kylan har kommit till Melbourne och jag bor mestadels i mina nya hippiebyxor, stickad tröja och poncho. Dock kommer värmen tillbaka på tisdag och då blir det 23 grader och onsdag 28. Perfekt väder!
Igår var det mitt sista shift på Huxta. Väldigt skönt faktiskt då jag var så trött på runner-jobbet. Nu lever jag på dricks och lön från The Rum Diary. 
Om ca tre veckor säger jag hejdå till Melbourne för ett tag för att börja mitt riktiga gypsyliv. Kommer resa east coast på ganska så obestämd tid och sedan tillbaka till Melbourne för att jobba igen. 

BROWNIE AT THE POOLS // LONG NIGHT IN THE BAR.

PH: reading in the sun at Fitzroy Pools.
 
Lördag 04:18
 
- Vilken natt. Stämplade nyss ut och är helt död. Mina fötter lika så.
Det var så galet knökfullt på The Rum Diary så det är sjukt. Jag har inte räknat dricksen än men hoppas ändå det blir så jag kan leva på den i några dagar.
 
Jag skällde ut några idioter, puttade bort 2-3 killar som bråkade, balanserade över tio glas, sprang runt, fick en glasbit i handen, fick kram-attacker från jobbarkompisarna, hörde några gäster snacka så sjukt mycket skit och gjorde business, skakat cocktails och allt sånt där.
 
Är fett hungrig och ska snart hem och sova.

kentst / kluvnakänslor.

Ph: afternoon at KENT St with D.
 
Fredag 21:21
 
- Hej igen. Vilken speciell dag det varit. på eftermiddagen har jag haft alla möjliga blandade känslor i magen.
Jag har tänkt så sjukt mycket på framtiden idag. Vet inte vart jag ska ta vägen. Och ja, jag vet att jag fortfarande är ung och har redan gjort mycket i mitt liv till skillnad från många andra. Men ändå. Jag vet inte hur länge jag vill bo här, om jag ska flytta direkt till Europa efter Australien och Asien eller om jag ska försöka stanna här längre, om jag ska börja plugga eller bara jobba så jag kan resa mer.
 
Snälla universum hjälp mig!
 

fridayswithhippies.

 
Fredag 18:18
 
- Back at the gym. Efter drygt 5h sömn drog jag till Lentil för att äta frukost på Lentil med några av personalen på Lentil. Senare kom Daniella och vi gick och kollade på en hippievan som kommer bli vårt hem i runt en månad. Lunch och häng i parken, massage, yoga och massa trams i solen.
 
Killen som gav mig massage tyckgte synd om mig som fuckat upp min rygg so much!
Jag kommer verkligen sakna många hippies jag lärt känna. Men kommer träffa på massa andra under vår road trip. 
M kom förbi senare till parken och vi hängde lite. På väg hem cyklade jag inom ALDI för att köpa lite frukter och yoghurt. 
 
Nog med det, gymmet väntar på att få en dos svett. 

@ KENT ST.

PH: Afternoon at KENT St with D.
 
Torsdag 21:07
 
- Igår jobbade jag och bossen hela natten lång i baren. Fick lite besök av Daniella med som gjorde att tiden gick snabbare. Efter att vi stängt baren käkade jag och min manager afghansk mat.
 
Några timmars sömn och sedan väckte Daniella mig. Vi cyklade ner till Abbotsford för att äta lite brunch med Eric och Goose, två killar från Brooklyn och San Francisco som vi förhoppningsvis kommer resa lite med inom 1-2 månader på östkusten.
 
Därefter drog vi på Impos Sales training med några från vårt Huxta-jobb.
På kvällen blev det matlagning och cupcakes från våra house mates.

HEATH SUN & NUTRITION.

PH: our door // two days in the sun.
 
Onsdag 19:35
 
- Sjukaste. Det har varit så galet varmt här den senaste vecka. Man svettas konstant, sover nästan naken och häller ständigt i sig vatten.
Idag är det första dagen som det är lite kyligt. Jag är nästan sugen på att hoppa in i mina hippie pants men jobb i baren väntar ikväll. Därför tror jag nog att shorts blir bekvämast. 
 
Shit, jag kollade nyss hur många grader det var för att jag kände mig lite kall. 23 grader bara.
Låter mycket för er i Sverige. Men ar man van vid över 30 grader dygnet runt så känns detta ganska kallt. 
Det blir helt klart hippie pants tomorrow.
 
The nutrition seminar var riktigt bra och intressant. Dock gick det sjukt fort.
En timme kändes som 20min. Jag försökte anteckna så mycket som möjligt. Nu ska jag till Coles för att köpa något nyttigt snack och sedan till jobbet.

fitzroypools.

PH: first day at Fitzroy Pools.
 
Onsdag 18:12
 
- Nyduschad, snabbsnack med min lilla sambo/bed-buddy Daniella, hoppa på cykeln och cykla så snabbt som möjligt för att hinna träffa M snabbt innan han börjar jobba. Fick en liten fin present av honom med! Finaste! Kommer visa den på bloggen senare någon dag. 
 
Snart är det dags för health seminarie på mitt träningscenter. Där efter drar jag raka vägen till baren för att jobba några timmar med den skönaste bar managern man kan tänka sig. 

badmassage&alototherstuffinourlifes.

PH: Got some massage from a guy in Abbotsford. Was it good? NO WAY..
 
Onsdag 15:07
 
- I'm still alive. Har jobbat, vart på dejter, ätit god mat, hängt med vänner, blivit kär, fått fantastiska nyheter om att mamma kommer till Melbourne för att hälsa på mig. Dock blir det bara ca 3 dagar då hon ska vara här i 20dagar men efter tre dagar börjar mitt och Daniellas gypsy life i en van med en Queensland dude, en hund, några surfingbrädor och gitarrer. Vi ska luffa runt på östkusten och sedan får vi se om vi drar tillbaka till 
Melbs eller gör något farmers work för att möjligtvis förlänga visum och undvika kylan. 
Mycket som händer här hela tiden. 
 
Nu är jag klar på gymmet för idag och ska dra och äta middag på Lentil. Sedan dusch, gå på ett hälsosemenarie med Susie Burrell på mitt träningscenter. Förhoppningsvis träffa M där emellan med.

foodfoodfoodfood.

PH: Internationall food everyday.
 
- Slänger upp lite matbilder. Hur kommer det säg att jag har så sjukt mycket bilder på mat? Jag vet inte riktigt varför jag tar fotograferar det hela tiden... Men men, hoppar jag lyckas få era munnar att vattnas lite av all denna goda mat jag äter här.

NGV.

PH: NGV with my D.
 
Måndag 22:25
 
- En fantastisk tapasmiddag på Naked For Satan rooftop med utsikt över hela stan, vin och en spansk drink på det. Beroendeframkallande dessert efter det som pricken över i:et.
Jag och Joe snackade 3h konstant och åt och drack. Bra måndag.
Nu sitter jag på The Rum Diary, (mitt jobb) för att få tillgång till internet. En lugn och varm dag.

GALLERY // PERFECT DAY // COFFEE A WORK.

PH: Brunswick Street Gallery and NGV.
 
Måndag 18:42
 
- Internet är fortfarande nere... Istället sitter jag inne på min bar och dricker gratis kaffe, lyssnar när min jobbarkompis Will sjunger och chillar under fläkten.
Igår hade jag en fantastisk dag med en toppen dejt. Därefter mötte jag upp Daniella och Aref på Coles där vi handlade lite mat. Avslutade kvällen med pastamiddag ute på vår gård under persikaträdet med massa små lampor på. Mysigt!
 
Idag åt jag och Daniella brunch på Lentil efter att vi sovit ut. Sedan hälsade vi på några kossor på Collingwood Children's Farm i närheten.
Kl 3pm var det dags att dra in till den stora gatufestivalen Moomba där VANS hade en skatetävling ute i solen vid floden.
 
En iskall dusch senare och lite hårklippning samt frukt och bam, nu sitter jag på mitt kära jobb och chillar. Älskar livet här.
Apro på klippningen, fick lite ryck och började klippa i mitt hår innan. inte så mycket med ändå så att jag känner av skillnaden.

fitzroyfavs.

PH: Some favs in Fitzroy, on the street and veg food at Vegie Bar.
 
Söndag 14:15
 
- Okej, söndagen är här, jag har sovit ut efter 6h jobb i baren inatt med mina underbara jobbarkompisar och har nu svettats i 45min på gymmet. Ska slänga i mig en proteinshake och sedan cykla hem för en lång och skön dusch. 
Skulle jobba på Huxta från klockan 5pm idag men när jag textade en jobbarkompis sa hon att de bytt schema. Tack för att ni sa det..! Tänk om jag inte skrivit till henne, då hade jag åkt dit i onödan. 
Ser ut att bli en dejt idag istället. Klagar inte!

twoevenings.

PH: me in our last bedroom and a photo from when I did fire dancing. So much fun!
 
Lördag 20:53
 
- Hej världen. Förlåt för usel uppdatering men internet ligger nere i huset och hjärnan bakom sådant, Cam, är iväg och campar. Så fram tills dess blir de inte mycket internet.
 
Hur som har jag det fantastiskt som vanligt. Jobbar mindre, njuter mer. Sol, bad, fest, mat, parkhäng, musik, spirituellt, hippies, yoga, svett och kärlek från allt och alla varje dag.
 
Just nu sitter jag på San Churro som är ett chockladcafé. Första gången jag var här var jag på en dejt men en trevlig bartender från mitt område. Nu är jag bara här för en rejäl Long Macchiato och internet givetvis.
Om mindre än en timme drar jag till kära Rum Diary för att jobba i runt 6h. Innan dess ska jag förbi ett ställe och säga hej till en kompis som spelar där.
 
Klockan är snart nio på kvällen och det är fortfarande 30 grader. Hur sjukt är inte det?

CRAZY BED PARTY PHOTOS.

Ph: ett gäng galna bilder från när jag och Daniella gick loss på vår hemmafest. Vet inte riktigt vad vi höll på att göra här...
 
Torsdag 21:46
 
- Dagen har vart fyll av sol, badande, häng på Fitzroy Pools med Sofia, frukter, vegetarisk middag, massa tjejsnack, träffat lite bekanta ute och nu är det dags att dra sig till mitt kära jobb. The Rum Dairy, here I come!
Kommer svettas som fan hela natten. Det är 27 grader kl 22 på kvällen...

SEVENTH & GERTRUDE CONTEMPORARY.

PH: my photos from SEVENTH Gallery and Gertrude Contemporary.
 
Onsdag 12:47
 
- Nu har jag städat färdigt för idag. Bara Daniellas del kvar som hon får ta när hon kommer hem men Martin har redan kommit så jag får en aning ångest.
Yey, Neil kom nyss hem med cookies, mums!
 
Jag lär inte behöva äta på ett tag efter denna stora kakan.
Frågade Neil innan vad som hänt med vårt matbord eftersom det är försvunnet efter festen.
Svaret jag fick var: Oh I think it's on the roof.
Haha, allt kan verkligen hända här.

NIGHT AT ABBOTSFORD CONVENT // CLEANING MORNING.


Ph: a night at the Abbotsford Convent.
 
Onsdag 12:14
 
- Igår var det en dag full av god vegetarisk mat, sol, bad, simning, gym, frukter och jobb.
Idag väntar en mer fullspäckad dag.
Sov över 7h, fixade frukost, packade väskan, städade lite i Martins rum som vi bott i, tjatat på Daniella ang. städning och snart kommer Martin hem från Japan! Ska bli kul och höra allt han vart med om.
 
Därefter flyttar jag in i ett annat rum som snart blir ledigt i huset. Blir lite flyttande ständigt då vi bor i ett hus fullt av travelers.
Ska äta vegetarisk lunch i skuggan idag. Har lovat mig själv att vara så mycket i skuggan jag kan för att vila både hud och kropp. Jag har faktiskt fått oväntat mycket färg på två dagar. Har inte vart så här brun i ansiktet på minst två år.

POLAROID PARTY FACES.

Ph: one crazy party night at our house.
 
Tisdag 00:08
 
- Efter en varm dag med hippievänner, vegetarisk gratis mat, livemusik, läsning, sol, parkhäng, massage, titta på stjärnorna så var det dags att avrunda dagen.
Imorgon ska det vara minst lika varmt (32 grader) vilket det ser ut att vara hela veckan frutom helgen som siktar på 35+! Sjukaste...
Nu ska jag sova, ny dag väntar imorgon.
 
''I won’t block you, or delete you.
I’m keeping you there so you’re able to see how happy I am without you.''

PRE PARTY ONE SATURDAY.

PH: pre party at our house.
 
Måndag 14:23
 
- Solen skiner och det är tydligen 30+ grader ute. Själv har jag planerat min vecka, funderat på reseplaner och vilat. Nu mår jag bra efter nattens kämpande och ska ta mig ner till Carlton Garden för att lägga mig i solen och läsa en bok på gräset och rensa mina tankar lite.

SATURDAY MARKET IN ABBOTSFORD // CRAZY TIP GUY IN THE BAR.

PH: saturday market in Abbotsford.
 
Måndag 12:59
 
- Igår var det en konstigt pass på jobbet. Har givetvis alltid kul med mina underbara jobbarkompisar och bar maneger. Men runt midnatt fick jag fruktansvärt ont i magen började svettas och blev helt yr i huvudet. Men jag försökte hålla moodet uppe hela natten.
 
En krögare hängde vid baren och ville prata med mig och när jag berättade att jag behövde jobba tidigt idag trots att jag inte mår bra frågade han ut om min lön och hur många timmar jag skulle jobba idag. Jag är som alltid öppen och berättade.
Då sa han; Om du stannar här och pratar med mig den sista halvtimmen så kan jag ge dig lika mycket dricks som du skulle få ut i lön under morgondagen. Så kan du åtminstone sova ut imorgon så du mår bättre.
Efter flera gånger av nekande från mig bad han om en till Bourbon on ice.
Den kostade 8 dollar och han räckte fram en stor sedel som var ungefär som min dagslön från mitt caféjobb skulle bli efter idag.
När jag tog betalt med den, gav honom tillbaka resterna sa han: behåll resten som DIN drick. Det är för imorgon. Du är en bra tjej, det känner jag. Hejdå Rebecka.
 
Sedan gick han och kvar på baren log pengar i värde av min dagslön som jag fick som dricks.
Sjuka människor det finns.

COLD DAYS OUTFIT.

 
Söndag 21:23
 
- Slänger upp några bilder från lite kallare dagar i kära Melbourne. När de kyliga dagarna överraskar oss är detta min favoritoutfit. Hippie style never lose.
 
Nu är det dags för mig att cykla 2 min bort till min kära rumbar för att tjäna lite extra pengar.

FIRE DANSING IN THE DARK // SUNNY SUNDAY WITH D.

PH: me, Daniella and Kylor did some fire dancing on night after the Donavon Frankenreiter gig.
 
Söndag 20:51

- Frukost på Lentil med min kära sambo Daniella, någon skum massage från en dude i parken, sola, bada och simma på Fitzroy Pools, bli solbränd, handla mat, äta wraps och alldeles för mycket kyckling. Kommer inte kunna äta det på veckor nu...
 
Duscha, måla naglarna, jämföra brännor med Daniella (jag vann) och dricka kaffe och chai på KENT St med live music. Nu har Daniella lämnat mig för att då och dansa salsa med snygga killar medan jag själv ska ta mig till jobbet om en timme och hänga med snygga killar där istället. Fair enough.

FIRE DANCING // HIPPIES // FAMOUS ARTISTS // OUR DAY.

PH: me, Daniella and Kylor did some fire dancing on night after the Donavon Frankenreiter gig.
 
Lördag 21:00
 
- Igår drog jag ut och tog några drinkar med Garald, en före detta jobbarkompis. Vi drog först till The Alchemist, en cocktailbar där två polska och svenska kompisar jobbar. Därefter till min bar, The Rum Dairy och slutligen Black Pearl, Australiens bästa cocktailbar och en av de bästa i världen där några bekanta också jobbar.
 
När jag kom hem hoppade jag in i skypesamtalet Daniella hade med Noemi, en vän från Halmstad.
Väl tidigt på morgonen hade jag massa energi och cyklade till Lentil för att äta en stor frukost med min hippiekompis i solen. Därefter tog vi några kuddar, en högtalare, hans gitarr och la oss på gräset ett tag och njöt av nuet och snackade massa.
 
När Daniella vaknat till liv och gjort i ordning sig drog hon och jag till The Ian Potter gallery och The National Gallery of Victoria. Konstvärk av Picasso, Andy Warhol, Yves Saint-Laurent och många fler syntes till. vi träffade även en vakt vid Picasso som bjöd in oss till någon galen VIP fest som äger rum vid Crown casino imorgon. Får se om vi drar dig en stund efter mitt jobb..
 
Nu blir det date!

DONAVON FRANKENREITER 15/2 #2 // MY DAY.

Ph: Donavon Frankenreiter's live gig 15th of feb by me.

Fredag 21:19
 
- Sovit över 8h, vart på banken med Daniella, städat min reseväska, läst en bok i solen i Abbotsford, hängt och kollat fotografier med en fransk kille i en garden som jag träffade i min bar, ätit vegetarisk middag och sett ett sydamerikanskt band live, skypat med mamma, hängt lite med lite folk i vårt kollektiv, fyndat mat och snart ska ajg ut till något mysigt ställe med Josefin från Halmstad och hennes kompis.
Kommer bli en skön kväll. Älskar livet.

DONAVON FRANKENREITER 15/2.

Ph: Donavon Frankenreiter's live gig 15th of feb by me.
 
Fredag 16:15
 
- Vilken underbar dag. Denna dagen kommer jag aldrig glömma. Jag åkte ner till Docklands med två fina vänner, Daniella och Kylor, solen sker som aldrig förr. Vi var alla exalterade, satt ute vid vattnet på uteserveringen och väntade som att en av mina och Daniellas största favoritmusiker skulle gå upp på den lilla scenen och dela med sig av sin fantastiska musik.
När han väl kom ut i offentligheten var vi ju bara tvungna att gå och snacka lite med honom samt ta lite bilder. Under spelningen gav han en bucket med Corona till oss och vi alla sjöng med.
 
Kylor lånade ut sin mobil till mig så jag kunde få tag på min mamma som hade födelsedag samma dag. Jag skrev att hon var tvungen att logga in och ringa så snabbt som möjligt på Skype och när hon väl gjorde det fick hon sin födelsedagsöverraskning. Då kom tårarna, först hos mamma och sedan hos mig. Det var så mycket känslor på en och samma gång. Jag visste knappt vart jag skulle ta vägen.
 
Donavon sjöng och spelade som aldrig förr, jag hade rysningar på hela kroppen, satt med två fina vänner, varav en som är min bästa vän och familj här i Aussie. Alla var glada, mamma var överlycklig att kunna få se honom live via mobilen.
Det var min vackra underbara mamma som visade mig hans musik för några år sedan och ända sedan dess har vi aldrig fått nog av honom. Och nu när jag bor i Australien hade jag turen att få se honom live och på självaste mammas födelsedag.
Jag är så obeskrivligt glad över att min mamma också kunde ta del av detta fina och hon blev en stor del av det.
Man ska ta sina chanser och jag ville ta vara på så mycket som möjligt av det momentet, så jag gick fram till scenen, stod en meter från Donavon och filmade honom så mamma kunde se honom närmst av alla. 
 
Att få hänga och snacka med honom efter hans spelning och lika fantastiskt det med.
Älskar den mannen!
& jag älskar dig mamma. <3
 

RSS 2.0