PIGGA DAGAR.

 
Fredag 14:05
 
- Äntligen har jag fått sova ut. Från och med ska jag satsa på att sova 8h varje natt, och idag klarade jag det.
Igår var jag någon timme nere på St Kilda beach med Fiorina från jobbet, jobbade över 10h, åt massa sallad och drack ice coffee, promenerade och mådde illa på väg hem från jobbet. Men jag fixade lite ordentlig mat på natten när jag kom hem med Daniella.
 
Idag har vi ätit en ordentlig frukost, lekt med grannens hund och tvättar kläder. Snart ska jag ta mig ner till jobbet och tjäna lite pengar är det tänkt och därefter hem och sova. Imorgon bitti ska jag på MMA träning!

PREMIERE FOR OMBRA SALUMI BAR // PHOTOS FROM MY WORK.

 
Torsdag 09:13
 
- Här kommer äntligen de efterlängtade bilderna. Sparade några favoriter från vår premiäröppning på OMBRA Salumi Bar mitt i smeten i Melbourne.
 
Snart bär det av till jobbet igen. Huvudvärken är fortfarande på topp...

OUR HOME IN CARLTON PT 2.

Ph. Vårat tillfälliga hem i Carlton. Nästa vecka är vi tillbaka i Collingwood/Fitzroy!
 
Torsdag 08:40
 
- Good morning world. Igår somnade jag med huvudvärk trots värktabletten och idag vaknar jag med huvudvärk...
Börar morgonen med allergitablett, en stor skål havregrynsgröt, näsdukar och Beirut spelandes från datorns små högtalare.
 
Idag börjar jag jobba kl 10am. Ska blogga under lunchrasten hade jag tänkt. Mitt gym ligger bara 5min från jobbet så då kan jag dra dit och använda deras internet obegränsat.
Nu ska jag börja fixa mig lite smått.

MY LOVE TO MELBOURNE // LETTER.

 
Onsdag 11:15
 
- En vän som är sugen på att komma hit till Australien ville att jag skulle berätta lite om hur det är här.
Såhär beskrev jag det:
 
 

Hmm... vet inte riktigt hur jag ska börja. Till en början, jag har bara varit i Melbourne (storstad med mycket kultur, växlande väder med min 18 grader på våren. Deras vår håller på att ta slut och sommaren börjar komma nu. Idag ska det vara 25 grader imorgon 34, om två dagar 22. Så det är upp och ner hela tiden. Men det är ändå skönt.

 

Enligt ALLA jag frågat om bästa ställena i Australien så är Melbourne den bästa storstaden och Byron Bay den bästa surfing/hippie/chillstaden. Dit ska vi givetvis!

 

Jag har aldrig blivit så varmt välkomnad av främlingar som jag blir här. Alla är så jordnära och lojala. Visst finns det någon idiot, det gör det överallt. Men det finns bara en jag stört mig på som jag inte gillar så mycket här. En enda över tre veckor och han är inte en australiensare. Haha.

 

Jag älskar när jag går ut på morgonen och brevbäraren säger godmorgon och småpratar lite, när min jobbarkompis (kitchen chef) packar ner goda baguetter och paninis som blev över under dagen som jag kan ta med hem till mig och Daniella. När vi hänger i parken och ligger i gräset och lyssnar på musiken som skejtarna i skateparken några meter bort spelar. När man kan gå fram till en främling och börja prata om vad som, leda med deras bebis, springa runt med hunden utan att fråga innan och ändå inte känns konstigt.

 

Deras vår är som Sveriges allra bästa sommar, människor hjälpsamma och utåtriktade. Det finns ingen snö, bara palmer. Kreativiteten finns runt varje hörn och inga kråkor samt skator så långt ögat kan nå. Människor lever, vågar, andas, njuter och öppnar upp sig för allt och alla.

 

Stora parker med vackra fontäner blomstrar av rosor, palmer, kakuser och andra exotiska växter Restauranger på hjul, kängurus ute i naturen och grymma byggnader vart du än befinner dig i staden. Kärlek och livsnjutning i varje levande själ.

 

Arbetsraster under en palm i en park med en bok, meditationer på kvällarna, gatumusik, picknick och promenader i sol samt under stjärnhimmel. Denna stad sägs vara en av de två bästa platserna i Australien och jag förstår varför.

 

Aldrig har jag känt mig så hemma, aldrig har jag kunnat svara I'm great, thanks! och verkligen mena det helhjärtat när någon frågar hur jag mår. Efter snart en månad på andra sidan jorden måste jag erkänna att jag redan har ångest över att jag inte kan stanna här för alltid. Jag år ont i magen när jag tänker tillbaka på vardagen i Halmstad och vad isolerad man är från livet när man är där.

 

Just nu tycker jag mest synd om alla som sitter i Sverige utan att säga att de upplevt världen. Det är en helt annan mentalitet, en annan värld.

 

 

Jag tror jag är kär i denna plats.


OUR HOME IN CARLTON PT1.

Ph: Detta är vårat nuvarande hem. Men bara tillfälligt. Det är tänkt att vi ska bo i detta hippiehus i sammanlagt två veckor. Sedan flyttar vi tillbaka till det förra huset.
 
Onsdag 10:15
 
- Fan. Jag som ville passa på att sova ut lite extra länge idag då jag är ledig från jobbet. Men icke. Vaknar en timme innan alarmet för att magen ropar efter havregrynsgröt och frukter samt näsan (allergin) som tar kål på mig.
Daniella springer runt och fixar sig inför jobbet medan jag sitter på madrassen till säng och lyssnar på lite skön indiemusik.

V.A. HERE I COME!


Tisdag 12:37
 
- Frukosten i magen, ryggan packad, ett avsnitt av Gossip Girl avklarat. Nu drar jag till min tidigar födelsedagspresent!
Hej internationella Virgin Active, here I come!!

MIXED UP FROM THE FIRST WEEK // EARLY X-MAS GIFT TO MY SELF.

Ph: Blandade bilder från första veckan i Aussie.
 
Tisdag 11:32
 
- Äntligen fick jag sova ut igen. Idag börjar jag jobbet på eftermiddagen vilket betyder att jag kunnat unna mig lite znooze i sängen.
Idag har jag även lovat mig själv att göra en sak jag längtat efter länge. Jag ska skriva in mig på ett av Australiens finaste och lyxigaste gymcenter som ligger med 5min gångavstånd från jobbet! Det är så sjukt stork och fint. Kommer givetvis visa bilder någon dag.
 
Ska även försöka träna en stund innan jobbet.
Men nu ska jag fixa frukost och sedan dra till träningscentret. Det ska bli en tidig julklapp till mig själv.

EDINBURGH GARDENS & WORK.

Ph: Me and Daniella in the Edinburgh Gardens.
 
Monday 09:58
 
- Då var det dags. Slänger på mig skjortan, hoppar in i Nikeskorna och går upp mot tram stop för att vänta på mitt tram som tar mig in till centrum där det väntas arbete.

VIDEO - MELBOURNE NIGHT TRAM // NEW WEEK, BACK TO WORK.

En video jag gjorde för någon dag sedan. Enjoy!
 
Monday 09:08
 
- Shit vad tiden går snabbt här. snart har vi bott här i en månad. Det känns det verkligen inte som..
Vad står på schemat idag då? Daniella sover ut och jag vaknar tidigare för att jobba som vanligt. Det blir fem dagars jobb enna veckan idag. Ska räkna ut hur många timmar jag jobbade förra veckan med det är helt klart heltid. Daniella jobbar näst intill heltid.
 
Denna morgonen sitter jag i köket och lyssnar på gimmeindie-radion och käkar havregrynsgröt med bananer, äpplen och kanel. Idag lär jag jobba över 10h igen kan jag tänka mig.

MEDITATION GATHERING.

 
Söndag 21:37
 
- Sundays is all about chillin. Efter en lång natt och morgon hoppade vi in i våra shorts, flippflopp, linne och solglasögon och begav oss sedan till Woolworths för att handla lite mat.
Därefter drog vi på Meditation Gathering.
 
Kl 5:00pm började vi med Kirtan Meditation, yoga meditation och sedan vegetarian dinner. Det var även en föreläsning om spiritual insights och därefter ballade det ur och alla hippies och gypsies blev galna och släppte loss. Men det var en skön avslutning på söndagen som höll på ända till 8:30pm.
 
Nu ska jag fixa ansiktsmask, te och sedan ska vi kolla på new Girl tills vi somnar. Imorgon är det jobb som gäller igen!

GOODNIGHT 08:00.

 
Söndag 14:53
 
- Oj vilken natt. Jag och Daniella jobbade till efter 01 därefter bar det av till China town med jobbet där vi käkade mat och drack vin. En bar med jobbet och ett rave-ställe senare satt vi på tramet hem. Stället stängde kl 07:00 och vi däckade kl 08:00 i sängen.
 
Tur att jag är ledig idag. Men Daniella är t.o.m. ledig imorgon med då jag jobbar sönder. But ''I need a dollar, a dollar is what i need, oh ho!''
 
Nu ska vi fixa lite frukost och sen gå och handla mat.

SPANISH MARKET // THE GRISWOLDS LIVE.

 
Lördag 18:03
 
- Slänger upp ett gäng bilder från den spanska nattmarknaden och från när vi var på The Griswolds spelning inne på Workers Club.
Leta upp de på YouTube och dansa till deras sköna låtar. Det var faktiskt en av de bästa live-spelningarna jag varit på.
 
Jag och Daniella hängde i Edinburgh Gardens en stund vid skateparken och därefter drog vi hem och åt pastan vi fick med oss hem i matlådor. Alla på jobbet skrattar för att vi är hungriga hela tiden och äter. Men vi säger att vi äter lika mycket som de dricker alkohol.

DRINKS AT WORK.

 
Lördag 17:27
 
- Igår var det jag mot världen. Skulle ha baren för mig själv igen och det gick bra. Senare mot slutet kom manegern också in. Här ovan har ni några drinkar från jobbet.
 
Nu ska jag fixa mig inför jobbet. Har en betydligt kortare arbetsdag idag. Skönt!

A NIGHT AT WORK.

 
Lördag 14:33
 
- Hej världen. Igår slog jag mitt personliga rekord igen på längst bartenderpass. Det blev hela 12h och 20min.
Efter att jag skrivit ut mig från jobbet ringde jag en dansk vän som jag hängde med i Kos när jag bodde där över sommaren.
 
Chefen gjorde en god Old Fashion till mig som jag satt och drack i sällskap med ett gäng jobbarkompisar och en nybakad äppelkaka. Jag och några krögarkillar satt och snackade om hur svårt det är att träffa någon när man jobbar inom hospitality. När Daniella slutat jobbet fick vi skjuts hem från Matthew och fnittrade oss sedan till söms.

OUR ROOM IN COLLINGWOOD/FITZROY.

 
Fredag 09:43
 
- Slänger bara snabbt upp en video från vårt första rum vi hade i vårat sharehouse de två första veckorna. Saknar huset som fan... Det kan hända att vi flyttar tillbaka om några veckor.
 
Nu ska jag springa till mitt tram som tar mig till jobbet. Därefter ska jag försöka träffa en dansk vän från Bartenderskolan och Kos som bor i Brisbane men är på besök här i Melbourne. Hoppas verkligen att jag inte kommer jobba mer än 10 timmar idag!

WORKING ALL DAY, ALL NIGHT.

Ph: Daniella & Pamela during staff-lunch last sunday.
 
Fredag 00:37
 
- Efter att ha varit utan mat (utom då vissa jobbarkompisar lyckades smuggla lite salumi eller dylikt till mig) i 7 timmar så var det äntligen dags för staff-lunch. Dock inte detta på denna bilden ovan, det är från vår första staff-lunch. Men idag var det sallad och pastarätt. Jag och Daniella var helt hjärlpumpade så vi lastade två stora stålar med mat och satte oss ute på gatan i solen som två halvt däckade uteliggare med restaurangsskålarna i knät och slängde i oss maten.
 
Snart är det läggdags.
Ciao!

WORK ALL DAY LONG.

 
Fredag 00:06
 
- Helt död idag igen. Idag jobbade jag ännu längre. Har slagit mitt personliga rekod i bartendertimmar. 
Efter 11h och 15min power walkade jag och Daniella hem i 25min. Nu har vi precis dött på madrassen och kollar in mingelbilderna från premiären på jobbet. 
Bilderna ovan ska väll visa att vi vill äta hela tiden, vår senaste ordentliga måltid som vi lagade i Collingwood, ketchup-dollartecknet som betyder att vi ''need a dollar'' och slutligen en bild på två slitna zigenare.
 
Nu ska jag hoppa in i sovkläderna. Upp imorgon bitti igen och jobba..!
 

DET BÖRJAR LÄGGA SIG PÅ PLATS.

 
Onsdag 23:47
 
- Den första 1.5 veckan koncentrerade jag och Daniella oss på att fixa viktiga saker som bank, tax file, jobb, boende och dylikt. Nu har det mesta lagt sig på plats och jag jobbar som aldrig förr. Och att vi båda skulle få jobb på ett av de kändaste compay utan att veta om det hade vi inte heller planerat. Men vi klagar inte. Dock är allergin för jävlig och jag sliter på jobbet. Som tur har jag en del sköna arbetskamrater.
 
Nu ska jag hoppa in i sovkläderna och kolla på någon serie tills Daniella kommer hem från jobbet.

MENU TASTING @ WORK.

 
Onsdag 23:12
 
- Hej onsdag. Hej ryggont. Hej svullna fötter. Hej utmattad.
Allergin i huset tar kål på mig, lika så jobbet. Men vem har sagt att den ''riktiga vuxenvärlden'' skulle vara en dans på rosor?
 
Inatt vaknade jag tre gånger. Sista gången gav jag upp och gick upp 05:57. Tvättade mig, fixade te, satte på musik på datorn, öppnade köksfönstret, virade in mig i min poncho och satte mig sedan och redigerade bilder och videoklipp.
 
Runt klockan 07:30 vaknade hippie-husägaren upp och fixade en kopp kaffe till mig. Halv nio njöt jag av frukost och tryckte i mig dyra allergitabletter för att sedan göra i ordning mig inför jobbet.
 
När klockan slog 10 AM hade jag hunnit planka på spårvagnen, leka ''stirra-längst-leken'' med en snubbe på spårvagnen, eller tramet som jag och Daniella ständigt säger. vi blandar engelska hela tiden nu..
 
När jag kom till jobbet vad det bara jag och kockarna som gjorde i ordning stället och en timme senare kom även chefen och några andra jobbarkompisar.
 
Nog med det, ville bara skryta lite med bilderna ovan. Det var från menu tasting i torsdags.
Ciao!

ROOFTOP BAR.

Ph: Rooftop Bar with Daniella, Q & co.
 
Tisdag 23:02
 
- Back from work. Blev en kortare dag än planerat då det inte var överdrivet mycket att göra.
Jag ägde den andra bartendern när vi skulle göra en varsin drink som manegern skulle testa sen. Hell yeah!
 Tog en power walk hem från jobbet vilket slutade med att jag tog en omväg och promenerade i 50min. Dock satte min benhinneinflammation igång efter 15min så jag ska nog satsa på att hitta en billig cykel för att slippa välja mellan benhinneinflammation och dyra spårvagnskort.

VIDEO - WAREHOUSE PARTY.

 
Tisdag 13:43
 
- Okej, jag ska överleva i detta hus. Åtminstonde 2 veckor då vi betalade hyran igår. Men om inte detta funkar ahr vi en plan B. Mamma och Daniellas föräldrar, vi klarar oss. Don't worry!
 
Nu ska vi ta tag i dagen och hämta ut vårat bankkort och sen käka.
Apropå mat, vi fick nyss massa mat som tjejen som flyttar ut idag lämnade. Det var pasta, spagetti, jumboräkor, något annat asiatiskt och blandade bönor m.m. Free food, yey!
See ya!

CARLTON IS OUR NEW NEIGHBORHOOD.

 
Tisdag 13:37
 
- Hej Sverige och alla andra som läser. Efter två veckor i Collingwood i Benjamins sharehouse med tre andra, en natt med Daniella i Benjamins garderob och en natt på golvet så var det dags att flytta.
Så igår flyttade vi till Carlton. Vara 15min från kära Collingwood och 5min till favoritgatan och inte nog med det. Det är ännu mer centralt!
 
Detta är också ett sharehouse men inte vilket som helst utan ett riktigt hippiehus. Har bor en 30+ hippiekvinna och huset är så sjukt annorlunda men mysig. Här finns ett loft i ena rummet som vi sov i, en mysig utegård, kvinnans rum är det coolaste jag sett på länge och idag ska vi flytta in till ett annat rum på mittenvåningen då två andra flyttar ut idag.
Dock fick jag nyss reda på att hon inte äger ett dammsugare och har bott här i 2 månader! Gissa om jag överlevde natte här? Knappast... Inte ens mina allergitabletter hjälper längre och jag känner mig helt förstörd i hals, näsa, ögon och öron... Hjälp.
 
Men snart ska vi till banken och därefter äta vegetarisk lyxlunch på Trippy Taco som plåster på såret.
När klockan slår fyra är det dags för mig att jobba. Idag har vi premiär för offentligheten!
Daniella har dock ledigt idag. Själv jobbar jag till stängning vilket är vid 01 på natten. Nu ska det tjänas pengar!

GROSSI // OUR WORK.

 
Söndag 23.17
 
- Premiären gick toppen! Här ovan är bara några bilder från kedjans andra ställe. Men idag slog vi upp dörrarna för OMBRA Salumi Bar där jag, managern och en 24årig kille är i bareN och Daniella, en annan kille och ett gäng tjejer som är servitriser.
 
Fotografera plåtade varje rörelse jag gjorde i baren, vi åt gott och stressade samtidigt som vi hade så himla kul tillsammans. Jag är så taggad på att jobba och det ska bli så kul.
 
Just nu har jag inte tid och blogga men ville bara visa lite bilder och får jag ta i bilder från idag
Hörs senare!

LIVE BAND @ TOTE BAR.

 
 Lördag 13.33
 
- Efter en timmes The Strokes och Kings Of leon spelandes ur datorn och drinkplugg av drinkar jag aldrig tidigare gjort så är jag dödshungrig. Nu ska jag dra ner Daniella till köket och så ska vi röra ihop en thai/grönsakssoppa innan vi bär oss av till affären på jackt efter provsmakning och sedan till jobbet där provsmakning av cocktails väntar oss.
 
Videon ovan är från när vi var en stund på Tote Bar runt sju på kvällen där livebanden börjat rocka loss till b.la The Hives låt som ni kan se och höra ovan. Jag älskar att jag funnit en stad av bara massa bra musik!

MEDITATION & FREE FOOD.

Ph: Efter meditationen på Yoga & Meditation Center i vårat område. // Jag åker spårvagn till menyträningen. // Daniella och pizzan vi fick från vår vän Marco för två dagar sedan.

Lördag 11.28
 
- Hej världen. Det är fortfarande dåligt väder här i Melbourne. Molnigt och 17 grader...
Igår blev det massa vinprovning och jag tror vi smakade å 8-10 olika viner. Några av oss hade bara ätit frukost så vi blev lite fnittriga men jag hällde ständigt i mig vatten för att kunna fokusera någorlunda, haha.
 
Efter det fyllde jag upp vårat nya vinrum, vi putsade massa glas och sedan kom chefen in med käk efter kl sex på kvällen. Underbart gott!
 
Snart ska nyduschade Rebecka och Daniella till affären här i närheten för att kolla om de har något smakprov på massa gott som sist och sedan blir det jobb igen.

OLD SCHOOL AT THE TRAM.

 
Fredag 10.14
 
- Hej från ett kallt Melbourne. Våren har vänt sig idag och nu är det 17 grader och svinkallt. Det betyder byxor..!
Jag sitter och nyser varannan minut och Daniella vaknade nyss. Snart ska vi gå ner och fixa ihop lite frukost och plugga på menyn inför idag...
 
Bilderna är från någon dag sedan när det var så mycket varmare än idag...

ST KILDA BEACH // STUDDY TO WORK.

 
Fredag 00.46
 
- Okej, nu är denna jobbiga dagen slut. Till skillnad från de sköna bilderna oven som är tagna på St Kilda beach för några dagar sedan så var detta inte världens bästa dag. Det var sjukt mycket fakta att ta in på över 2h under menyträningen på jobbet. Visst var det grymt med all provsmakning men t.o.m. alla bartenders ska kunna allt på matmenyn utantill. Vad allt innehåller, hur det är tillagat och vad det kommer ifrån. Och inte nog med det, 70% av hela menyn är skriven på italienska!
 
Men men, jag har lärt mig sjukt mycket och efter att Daniella och jag lagat köttfärs och spagetti till kvällsmat, satte vi igång med pluggandet. Kändes nästa som att gå tillbaka till skolan, ingen känsla jag saknar för tillfället när allt är på främmande språk.
 
Nog om det. Imorgon blir det en lång dag som kommer bestå av stress, vinlära, glaslära, vinprovning, menyprov (!!!), tvätta kläder och därefter ligger vi antagligen helt döda på marken. Hej vuxenlivet.
Godnatt till oss och goddag till alla i Europa.

ART MARKET IN FITZROY.

 
Torsdag 15.21
 
- Slänger upp ett gäng bilder från en konstmarknad som ligger några gator bort från vårat tillfälliga hem. Här säljer folk ursnygga kläder, smycken, bilder och all möjlig konst som de själva gjort. Det är en helt annan värld här i Melbourne. Alla är så obeskrivligt kreativa och fina här. Det finns så mycket att se och vi älskar varje sekund som går.
Gatumusiken i Sverige kan slänga sig i väggen, här spelar folk och sjunger som är så mycket bättre än allt annat på IDOL, X-factor o.s.v. Och de spelar bara för skojsskull och jag älskar det.
 
Snart ska vi dra till jobbet. Idag blir det meny training. Massa god italiensk mat i toppklass for free!

INTERVIEW -CHECK // TRIAL NOW // DET GÅR BRA NU.

 
Torsdag 14.50
 
- Hej världen. Igår var det första gången jag och Daniella träffade hela vårat working crew på restaurangen vi ska jobba i. Vi gick igenom servering, bära glas, information, gjorde serveringstävlingar och massa annat.
Jag känner att det kommer bli många roliga arbetsdagar då vi verkar ha fått ihop ett skönt gäng. ALLA är mörkhåriga, only brown sugar, haha... Men det ska väll se bra ut då det är Melbournes största, bästa och mest omtalade italienska restaurang.
 
Bilderna ovan är från The Lui Bar, Vue de Monde som är den kändaste nattklubb/restaurang/café-kedjan i Melbourne. Jag gick på arbetsintervju för de och skrattade när de bad mig komma tillbaka. Sjukaste att lilla Rebecka på 19 bast hade chans att ens få komma på intervju där.
Baren ligger på 55:e våningen och det är det lyxigaste stället där bara riktigt rika folk hänger. Kan tänka mig att det är ganska bra dricks då!
 
Any way, jag fick ännu ett mail från de igår och då bad de mig komma tillbaka idag på någon eventgrej. Ingen aning vad det handlar om men förhoppningsvis ska jag jobba med event på de där fläshiga ställena.

WAREHOUSE PARTY #2.

 
Onsdag 11.38
 
- Godmorgon världen.
Idag sov jag ut lite längre. Planen var dock att vakna runt 08 för att se solförmörkelsen här i Australien men kroppen ville inte lika mycket... Nu har jag precis hopat ur en lång och skön dusch. Solen skiner och det är runt 18 grader här. Inte så varm då det fortfarande är vår här. Men det viktigaste är att jag iallafall slipper den Svenska vintern.
 
Idag ska jag och Daniella börja jobba på vårat riktiga jobb. Det är så sjukt att vi fick jobb på samma ställe då vi egentligen bara skojade om det i början. Och kolla nu, nu ska Daniella vara waitress på samma restaurang som jag är bartender. Inte helt fel det där.

FREE FOOD & MEDITATION.


 
Tisdag 22:49
 
- Hej alla fina. Idag sov jag ut till halv tio tror jag. Framsteg! Gjorde om lite bilder, letade lägenhet medan Daniella skypade, rörde ihop proteinrik frukost och sedan drog vi ner till kära Smith Street för att fixa lite bankärenden som nu är gjort, skönt!
 
Därefter gick vi och handlade mat på WoolWorths. På väg hem kurrade magarna som aldrig förr och vi åt en god middag med sallat, tortellini med pesto och kryddig tomatsås.
 
Dagen avslutade vi med gratis kvällsmat (vegetarisk/indisk) på Yoga & Meditation Center följt av Kirtan Meditation i ca 45 min i mina kära hippiekläder. När den var slut hängde vi med alla andra hippies på mattan i det mysiga rummet och drack te, chai och och vegankakor.
Snart ska vi hoppa ner i sängen och avsluta med ett avsnitt an New Girl, favoritserien.

WAREHOUSE PARTY #1.

 
Tisdag 10.48
 
- Hello world, it's a new day here in Aussie.
Börjar med att slänga upp ett gäng bilder från det största warehouse partyt här i Melbs. De skulle ha en final showdown och i lördags efter lite espresso martinis i vårt hus med ett gäng så bar vi i väg till warehouse festen. Sjukaste huset jag någonsin vart i!
Trummisen från bandet som spelade hade vi träffat för några dagar sedan och vi stötte även på en asskön norsk dude och massa annat härligt och galet folk. Melbourne, fan vad bra du är.
 
Jag får ta och göra två inlägg med bilder från festen för det finns mycket mer jag vill visa er. Så håll ögonen öppna!

@ BLACK CAT.

 
Måndag 12.28
 
- Videoklipp från torsdagskvällen inne på vårat favoritställe Black Cat.
Snart ska jag ner till apoteket och köpa allergitabletter, fixa bankgrejer, söka ett jobb och gå på arbetsintervju.

FREE FOOD.

 
Söndag 11.56
 
- Well hello headdake, again. Hade en finfin utekväll efter våran tredje arbetsintervju, husvisning och gratis mat.
När vi handlade på våran supermarket hade de ett litet tält med provsmakning, men det är inte som det brukar vara i Halmstad. Då får du smaka en eller om du har tyr så lyckas du ta två utan att de kollar konstigt på dig.
 
Här hängde vi vid tältet och det var så mycket gott de bjöd på. Två olika meloner,körsbär, vindruvor, dougnats, bröd doppat i någon tzatziki liknande röra, två olika varianter och pita-pizzor, ostar, tigerräckssoppa o.s.v.
Ni hör ju själva hur fantastiskt det låter! Och de ber en att bara ta mer och mer så jag löd givetvis och tryckte i mig massa gott.
 
Det var rena himmelriket för oss fattiga invandrare. Påväg hem senare mot eftermiddagen passerade vi en konstutställning och även där bjöd de på massa gott. T.ex tre olika chipssorter, choklad, Oreos, vin, godis, bröd med olika dippsåser, soltorkade tomater, oliver, ostar o.s.v.
Vi lämnade visningen mätta och belåtna.
 
Nej, nu blir jag så sjukt hungrig när jag tänker på att mat. Behöver frukost och kaffe nu!

VIDEO - PÅ FLYGET TILL MELBOURNE.


 
Lördag 14:40
 
- Hej igen. Ville bara visa hur heta vi var på flyget till Melbs, not.. Dock hade jag tydligen inte lika bra skills att filma oss själva med kameran... Bättre lycka nästa gång!

ESPRESSO MARTINI @ BLACK CAT.

 
Lördag 12.49
 
- Heya! Lördag idag. Solen skiner men det är inte speciellt varmt. Jag får ständigt påminna mig att det fortfarande bara är vår här. Men snart blir det riktigt varmt. Då blir AC:n vår bästa vän. Men idag är det byxväder och tröja som gäller.
 
Bilderna ovan är från vårat favoritcafé/bar. Black Cat är det som gäller. Där skålade vi in att vi skulle jobba tillsammans första gången, på arbetsintervjuer och har träffat fina människor och är kära i staden.
Daniella satsade på en spritzer och jag dreglade över min Espresso Martini samtidigt som vi hängde med Dj:sen som spelade på stället.
 
Det är antagligen top tre på hipster-listan att hänga här. Kanske lite därför vi drogs direkt dit. Vintage/retromöbler, stora speglar, massa växter, mysig belysning och snyggt folk. Klagar inte!
Jag kommer lägga upp en kort video från Black Cat så ni kan få en bättre titt på det inom kort.

LAST DAY AND FIRST WORK DAY IN MELBS.

 
Lördag 02:16
 
- Mamma, ser du inte hur underbart det är? Kom hit!
Idag var det en bra dag. Jag vaknade som vanligt minst en timme innan Daniella, fixade lite med bilder, klädde på mig, väckte henne, fixade frukost, tramsade och sedan springa till Smith Street to catch our tram.
Vanlig ordning helt enkelt.
 
Vi började med en visning inne i CBD som var i ett hotell. Inget vidare för oss. Därefter drog jag på den sjukaste jobbintervjun jag någonsin varit på, (berättar mer sen). Lunchade lite asiatiskt och hängde på den offentliga toan bredvid och tramsade där med.
Det är så himla kul att tramsa, göra narr av varandra och andra runt omkring när ingen förstår svenska. Dock har vi börjat prata svengelska. Bra jobbat tjejer. Vi glömmer bort vissa svenska ord eftersom vi använder de engelska så mycket mer och fortsätter hellre använda samma ord när vi snackar själva om det med.
 
Mellan 18-23.30 jobbade vi för första gången här i Down Under. Vi agerade köksassistenter på ett event nere i Richmond. Träffade härliga killar från Paris och New York, fick gratis mat, la upp mat snyggt på tallrikarna som skulle till gästerna, fixade lyxiga desserter och därefter fick vi det som blev över.
 
Jag har aldrig hällt i mig nävar med stora blåbär tidigare men gud vad underbart gott det var!
Efter vår första lön hoppade vi runt och sjöng på gatorna ända hem till Collingwood, Fitzroy.
 
För övrigt så är bilderna ovan från i torsdags då det var härligt väder, mexikansk lunch på Trippy Taco och parkhäng samt jobbsökande.
Nu ska vi avsluta kvällen med Lemone & Ginger tea och serier.

BYXDAGAR I MELBOURNE.

 
Fredag 09:58
 
- God morgon vänner.
Bilderna ovan är från i onsdags då det blev en del jobbsökande på internet, visningar, utforska stan och spicy food. En kallare dag som vi kallar för ''byxdag'' vilket det verkar bli idag med.
Men det är okej för idag ska det gå bra för oss. Arbetsintervju för mig, lite ärenden, endagsarbete i köket med Daniella inför något event och sedan kanske en liten utgång beroende på när vi slutar. En visning om någon timme med, får jag ju inte glömma.
Hörs senare!

TWO DAYS // SEARCHING // MEDITATION // NYC BOYS.

 
Torsdag 12:32
 
- Hej världen. Har inte riktigt haft tid att uppdatera så mycket här.
I tisdags avslutade vi dagen med Kirtan Meditation och Chai inne på Meditation Center två gator bort från lägenheten. Flummigt, mysigt och skönt!
 
Vi försöker leva så fattigt som möjligt nu under vår tid som arbetslösa invandrare.
Igår var vi på två lägenhetsvisningar vilket visade sig vara en knarklya och ett råtthål till lägenhet. Hoppet försvann ganska snabbt efter det men vi träffade på två musiker från New York med den skönaste klädstilen.
Här är den ena killen, VIDEO.
Vi skulle hänga med de igår men det blev för sent och vi var tvungna att hoppa över det denna gången för att kunna ta tag i denna dagen ordentligt.
 
Idag vaknade jag 07 igen. Hängde vid datorn en stund, skypade med en vän i Sverige, tog en power walk till Darling Gardens och duschade. Sedan var klockan 10.
 
Nu ska vi på jobbjakt igen! Önska oss lycka till!

STREET ART DAY.

 
Onsdag 23:45
 
- Efter att vi kickade igång får första jobbsökningsrunda blev det dags för lunch och vi lyckades hitta ett billigt ställe där man kunde äta sig mätt för $5 vilket är väldigt billigt för att vara Australien.
 
Vi rundade av dagen genom att springa hem i regnet och passerade lite snygg street art.
 
Nej, nu är det dags att runda av även denna dag.
God natt världen!

ON OUR WAY TO BRUNSWICK ST.

 
Onsdag 10:58
 
- Hi world! Ny är det en ny dag i Melbourne. Och nej, jag vaknade inte lika tidigt idag men det var för att vi la oss senare också.
 
Okej, nu ska jag berätta lite kort om gårdagen. Som bilderna visar så började vi dagen med god frukost på balkongen. Översta bilden visar ungefär hur varje smågata ser ut mellan vårt område och Brunswick Street vilket är favoritgatan än sålänge.
Eller rättare sagt, alla bilder här ovan är ju tagna på gatorna mellan vår lägenhet och Brunswick St vilket är ca 3-4 gator bort.
 
Street Art är det också gott om som ni ser. Helt fantastiskt vad fina väggar det finns!
 
Efter frukosten promenerade vi som sagt bort till Brunswick St för att söka lite jobb men många av cheferna var inte där p.g.a att det var en helgdag igår. Så idag ska vi fortsätta jobbjakten men även lägenhetsjakten!
 
Berättar mer senare. Nu är det frukost som gäller!

AUSSIE BBQ-WELCOME DINNER // CHINATOWN.

 
Tisdag 22:39
 
- Vilken fin dag. Berättar mer om den imorgon men här får ni några bilder från vår välkomstmiddag hos Trav och hans familj och när vi var i Chinatown.
Nu ska vi fixa lite mat innan vi går och lägger oss. Imorgon bitti berättar jag om dagens upplevelser och morgondagens planer.
Ha det fint och ta hand om varandra.

RUNNING IN BRUSSELS.

 
- Lång resa och mycket väntar leder till att man blir sjukt uttråkad. Varför inte göra det motsatta för omväxlingens skull?

EARLY MORNING IN MELBS.


 
Tisdag 10:09
 
- Ren perfektion. Dör lite för varenda bild här ovan...

Okej, hur kan detta vara möjligt? Tjejen som brukar vara upp sent och som aldrig blir trött för ens efter midnatt blev sjukt trött redan efter tio. Jag somnade mellan halv elva/elva på kvällen igår och var klarvaken kl 07 i morse! Det var samma sak förra dygnet, då vaknade jag upp efter exakt 8h som idag. Jag har aldrig varit så pigg kl 07 i hela mitt liv som idag. Men det är väll kanske något med jetlagen som påverkar mig fortfarande.
 
Nu har jag varit uppe i tre timmar då jag hunnit snacka lite med mamma, ta en lång och skön dusch, skrubba mig från topp till tå, snackat med Benjamin som vi hyr rummet av, försökt finna något mot min grova allergi här i Melbs, lyssnat på musik, läst bloggar och gjort min morgonyoga.
 
Daniella sover fortfarande men det är dags att väcka henne så hon inte sover lika länge som igår. Därefter ska vi fixa lite frukost och sedan till Office för att skriva ut lite fler CV innan vi börjar vår jobbjakt.
 
Dock är det weekend idag i Melbourne då et är travracing vilket tydligen är väldigt stort här. Det betyder att alla har en ''day off'' och hänger ute med vänner och dricker. Därför ska vi passa på att gå och lämna våra CVn på de gatorna där det är mest caféer och barer.

KRISTOFFER KOCHANIE.

 
Tisdag 07:57
 
- Älskade bror, jag saknar dig så sjukt mycket. Jag önskar att jag hade kunnat fira jul med dig och fira din födelsedag. Var snäll mot mamma och ta hand om varandra! Jag lovar att jag ska göra det jag lovat dig här i Australien och önskar dig det bästa Kristoffer.
Kocham cie! <3

YESTERDAY IN ST KILDA.

 
 Måndag 22:23
 
- So this is St Kilda. Område närmst stranden.
 
Idag har vi kollat runt på olika banker, vart en sväng i city (CBD) och China town, utforskat de små gatorna i närheten av oss, gått miste om en lägenhetsvisning och träffat två nya kompisar. Italienare!
Handla mat och ätit sen brunch samt fattig kvällsmat med.
 
''In Australia, hay fever hits most hard during spring and summer.  The worst hit regions in the whole country would be the south, and especially the south-eastern regions. This means that one third of Australia falls prey to hay fever. If you are allergic to pollen, then avoid Melbourne and Canberra like the plague during spring time.'' - jag är körd.

Snart ska jag sova. Allergin tar död på mig.

COPENHAGEN AIRPORT.

 
- En flummig video från den långa väntan i Köpenhamn. Enjoy!

FIRST DAY IN MELBOURNE.

 
Måndag 10:43
 
- Godmorgon världen! Här kommer de första bilderna från vår första dag i Melbourne, Australien.
Trav rörde ihop frukost till oss, hängde lite i köket, tramsade med de gigantiska katterna i huset och drog sedan iväg ut i solen mot St Kilda.
 
Vaknade för snart en timme sedan och Daniella sover fortfarande. Jag vet inte om jag är allergisk mot något eller om jag plötsligt blev fruktansvärt förkyld. Nyser ständigt, snuvig och har lite ont i halsen.
Ska ta och försöka skriva ut mitt CV snart och väcka Daniella. Vi måste dra och handla lite mat.
Och gissa mamma vad som står högst upp på listan...? Havregryn och bananer!
 
Det är antagligen midnatt hemma hos er i Sverige så jag säger väll godnatt till er!
Hörs snart igen!

ABU DHABI TO MELBOURNE.

 
 
- Bilder på b.la flygmaten, Daniella i första klassen, flygyoga, menyn, himlen och ett litet packet man fick på flyget.
Jag hade sjukt svårt att sova och blev lite rädd när en kvinna i närheten av oss hade svårt att andas och fick någon slags attack. Det såg ut som hon skulle dö vilken sekund som helst. Så Flygvärdinnorna fick göra det bästa av situationen.
De spärrade av gången vid oss, fick ge henne någon gasmask, la henne på kuddar och filtar vid nödutgången och drog fram några konstiga maskiner. Men vi alla överlevde resan som tur!

FROM BRUSSELS TO ABU DHABI.

 
Måndag 00:05
 
- Mina damer och herrar.... en bildbomb från Bryssel, Abu Dhabi och några flygresor emellan!
Bilderna får tala för sig själva. Allt från en dinosaurieliknande Becka, vackra moln, lyxflyg, flygmatsmenyer och världens sötast unge i Abu Dhabi.
 
Efter en promenad på St Kilda vid stranden var det dags för välkomstmiddag hemma hos Trav och hans familj. Därefter körde han oss till vårt tillfälliga hem som vi kommer ha i ca två veckor.
 
Vi har träffat alla våra rumskamrater som vi delar huset med och vi delar en våning med en annan kille.
Han även ta en snabb promenad i området. Nu ska jag försöka skriva ut mitt CV och sedan ska vi lägga oss.

KAPPAHL BY KRISTOFFER.

 
- En lite video från i onsdags. Sista kvällen med min älskade bror.
Saknar dig Kristoffer! <3

HALMSTAD - COPENHAGEN.

 
- Här har ni de första bilderna från i torsdags kväll/natt i Köpenhamn. En seg och lång väntan.
Ungefär mellan 23-05 satt vi och väntade och väntade. 06:30 flög vi från Köpenhamn till Bryssel. Bilder kommer senare..!

PHOTOS FROM HOME // OUR FIRST MORNING IN MELBOURNE.

Ph: last dinner with mom and Kristoffer. // Flowers from Patrick. // Last cortado at Espresso Hous with Roxina.
 
Söndag 15:00
 
- Solen skiner i Melbourne och Trav fixade frukost till oss när vi sovit ut.
Sen dess har vi mest hängt i köket, druckit kaffe, Trav har förberett inför middagen och lärt oss när det ska vara AM och PM.
Idag ska det vara 26-29 grader och det är fortfarande bara vår!
 
Gatan i området South Morag som Trav bor på ser ut som i Desperate Housewives. Klagar inte. ;)
Nu ska vi byta om och därefter drar vi till St Kilda som är området närmst stranden för att träffa några av Travs vänner och hänga lite. Därefter ska vi hämta nyckeln till vårt nya hem mitt i stan. Sedan bär det av tillbaka till Travs hus för välkomstmiddag med hans familj.

HELLO MELBOURNE!

 
Söndag 13:47
 
- FINALLY! Det har vart en lång resa hit till Melbourne. Efter Bryssel landade vi på den gigantiska flygplatsen i Abu Dhabi. Där var flyget försenat i 3h så vi passade på att frächa upp oss med test-smink och skålade in vår in vårt nya liv med lite gratis den nyaste Black Label whiskyn.
 
Flygplanet var jättelyxigt och fint. Speciellt First Class! Vi fick god mat (för att vara flygmat) och hade en varsin tv-skärm med kontroll där man kunde se sjukt många filmer, serier, spel, radio, nya album och även flygyoga som jag givetvis valde, haha.
Daniella hade lättare för att somna på flyget men istället så sov jag bättre första natten här i Melbourne.
Det var lite turbulens men inte så mycket som förväntat, dock var jag ändå rädd. För er som missat det så är min allra största rädsla att flyga samtidigt som det bästa jag vet är att resa. Men man kan ju inte få allt.
 
Min kompis Trav som jag träffade i Valencia hämtade upp oss från flygplatsen och körde oss hem till han och hans familjs hus. Vi fick nattmackor med jordnötssmör, snackade lite med hans föräldrar och tog sedan en ordentlig dusch innan vi fnittrade oss till söms i vårt stora rum som vi fått låna här.

LETTING GO TO CATCH A DREAM.

 
- Åh vilken känslosam kväll det var i onsdags. Att säga hejdå är aldrig roligt. Men man kan inte få allt i världen. Vill man nå sin dröm måste man släppa något annat för att ha en hand ledig till att fånga drömmen.
 
Tack Patrick för allt. Du är bra.

MOVING TO AUSTRALIA.

 
- Nu har vi tagit farväl av vänner och familj, gråtit en skvätt, haft kramkalas och tagit tåget till Köpenhamn.
Resan började bra... Vi hoppade av försent eftersom våra väskor var så tunga. Så vi fick ta tåget tillbaka till Kastrup några minuter senare. Flummiga med lite koll har vi ändå, haha.
Nu sitter vi på flygplatsen i Köpenhamn och kollar på de få människorna som går runt ensama och vilsna.
 
Bara 5 timmar kvar tills flyget mot Bryssel avgår... Kul.

PACKAT OCH KLART.

Ph: Storasyster Sandra och Ariana. Tack för hjälpen igår med packningen!!
 
- Sådär, allt är packat och klart. Har kollat film med min älskade lillebror och ätit min sista middag med mamma och brorsan.
Snart kommer Roxina för att hämta upp mig. Sedan drar vi in till stan för en avskedsfika. ÅH vad jag kommer sakna alla fina vänner och familj.
 
 

TATTOO INSPIRATION // LAST TIME.

 
- Första inlägget för idag får börja med ett gäng äckligt snygga tatueringar. Jag är så sugen på att tatuera mig igen och Melbourne är en av de städer som har bäst studios och tatueringsmässor i Australien.
 
Har sovit ut lite längre, kramat om kudden extra hårt idag och allt jag gör tänker jag att det är det sista jag gör i Halmstad och Sverige på länge.
Det är så sjukt att jag flyttar idag. Jag flyttar hemifrån för första gången. Än så länge har allt gått som planerat från en av mina största drömmar som jag tänkt på varje dag i hur länge som helst. Jag tror jag börjar får lite resefeber.
 
Nu ska jag packa det sista. Min väska ligger på 19 kg just nu.

RSS 2.0