NIMBIN & A PERFECT AND COZY NIGHT.

 
A day in the weed town Nimbin, NSW.
 
- Vilken simpel men bra dag jag haft idag.
Städning, träning, lång dusch, städning x 3, hänga med Daniella och kolla favoritserien för att sedan avsluta kvällen med besök från C som kom med min favorit thaimat och film eftersom jag var så trött och fortfarande är lite sjuk.
Nu ska jag bädda ner mig i sängen för att samla kraft inför imorgon.
 

AGES & DAY OFF's.

 
- Åh vad det går runt och runt i huvudet på mig. Aldrig kan jag bestämma mig vad jag vill göra. Många svåra beslut att ta som kan påverka mycket.
Allt handlar om pengar och tid.
 
Idag är jag ledig. Tog mig äntligen tillbaka till gymmet för att svettas i en timme och därefter en lång dusch.
Dammsög nedervåningen och kort därefter kom Daniella till mig. Vi hade en lite mysig eftermiddag i sällskap av vår favoritserie New Girl som vi missat så många avsnitt från när vi reste.
 
Snart får jag besök här hemma. Film och lite mat står på schemat. Japp, så rolig är jag på min ända lediga dag under veckan. Städa, hänga med favoritvänninan, träna, duscha, middag och film. Låter redan som om jag är runt 35år.
Inte för att det är något fel på det men det passar inte in på en nybliven 20åring.
 
På tal om ålder. Igår lät jag två killar att gissa min ålder när jag jobbade i baren. 26år sa en bekant från USA. Tack! Det ska jag komma ihåg. Det är det högsta jag hört.
Dock var det för min personlighet som vanligt. Det tar jag inte illa vid. Hade jag sett 6år äldre ut än vad jag är hade det vart en annan femma.
 

A PLACE WE CALLED HOME.

 
One of our three places we were staying at in Byron Bay.
 

DRUM JAM & SUNSET IN BYRON.

 
Njuta av solnedgången, drum jam på stranden, kolla på surfen, njuta av musiken och atmosfären, leenden överallt och öppna hjärtan.
Detta är staden med mest peace & love jag vart i under mina 20år.
Jag vill tillbaka till dig Byron Bay.

Idag är det torsdag och det betyder att jag äntligen är ledig. Det är den ända dagen jag är ledig på veckan och vad gör jag då?
Jag kom hem från jobbet igår vid 02.30 och började städa köket till 03:15 eftersom jag fortfarande var i working mood sedan baren. Det smittades av sig på Ben och han började rensa kylskåpet.
Sedan gick jag och la mig.
 
Jag vaknade för 45min sedan och har fram tills nu börjat med tvätten, ätit frukost och kikat runt lite på internet vilket jag inte haft mycket tid till tidigare.
Igår hade jag ett 2h möte med en göteborgare ang. "stanna-längre-i-Australien-längre" situationen och 30min senare var jag på The Rum Diary för baristaträning, vinprovning och allmänt barmöte.
Tre timmar senare var vi klara och då tog jag med min jobbarkompis till Smith St för att kolla in Los Barbados för att gå på deras öppning av baren.
En vietnamesisk soppa på det och därefter var det dags att jobba i baren igen.
 

LIMOUSIN / FOOD / MEETINGS.

 
Chilla i en limousin med bubbel samt laga goda och nyttiga wraps en helt vanlig dag i Byron. Fan vad ajg saknar denna lilla staden. Jag vill såååå gärna åka dit, fånga några vågor, hänga på min kompis café/cocktailbar och lyssnar på live music varje kväll.d
Jag lovar dig Byron Bay, jag kommer hälsa på dig igen!
 

Igår jobbade jag dubbelt. Först på den NY inspirerade café/bar/restaurangen i Richmond och sedan i Fitzroy på min kära Rum bar men Will.
Nu bär det av på möte med Göteborgaren Benjamin. Vi ska prata framtidsplaner för mig och se vad som kan göras... Därefter blir det coffee training på The Rum Diary som jag får betalt för. Helt okej. En asiatisk lunch på det låter inte helt fel med.
 

SKYDIVING & JOB INTERVIEWS.

 
Dagen efter Daniellas 20års dag drog vi på äventyr 15min utanför Byron Bay i NSW. Där utmanade vi våra rädslor genom skydiving. 14 000 ft med 60sek free fall var helt fantastiskt. Sjukt vackert och en otrolig känsla.
Vill vi göra det igen? JA!

Vart nyss på ännu en arbetsintervju även fast jag har två jobb. Men detta lockar mig en del då min kära vän Wictor jobbade där och det är riktigt bra pengar... Jag är pengarkåt för tillfället efter att ha spenderat en del under min roadtrip. Jag har även många framtidsplaner som kräver pengar vilket leder till att jag drars till ställen där jag kan få mer betalt givetvis. Det blir bara högre och högre lön för varje ställe jag går till.
Får se om jag kanske kan kombinera detta stället mer 1-2 shift i veckan för att tjäna ytligare lite mer...
 
Idag jobbade jag 10:45-17 och ska snart dra till Rum Diary för att tjäna pengar genom att hänga med grabbarna, kolla Old-school movies och dricka te till kl 1-2 på natten.
 

Life as a 20 y/o.

A pretty happy girl in Byron Bay with my friend Gooes hat, chilling on the surf beach, The Pass.
 
20år. Då har man plötsligt blivit enormt mycket mer vis och gammal efter tolvslaget.
En skön kväll med goda drinkar i min bar och vännernas, bra sällskap, bra musik, rockat loss på Cherry Bar och dött för lite ögongodis.
Vaknade upp bakfull dagen efter givetvis. Sist jag var det innan denna kväll kan ajg dock inte minnas vilket betyder att jag är duktig och nyttig nog.
 
Nu kommer jag bara dricka när jag måste (jobbrelaterat) and that's it. Min kropp ska överleva vintern i Melbourne är det tänkt men inte blev det mycket bättre dagen efter min födelsedag då två franka couchsurfers sov över här och hostade sönder lägenheten... Merci!
 
1.5 dag kvar och därefter ska jag storstäda lägenheten som en galning. Ser fram emot det oroligt mycket. Inte ska storstädning vara en 20årings höjdpunkt på veckan?
 
Nog med det. Har skaffat mig ett till jobb. Bra lön, bra timmar, bra staff meal och bra jobbarkompisar. Lite sämre location men jag klagar inte.
Inte nog med det. Nya jobberbjudanden ramlar ner i eposten och på mobilen lite då och då utan att jag lyfter en arm. Helt okey det med. Kan hända att jag tar ett till jobb om jag kan kombinera det med mina två nuvarande.
 
Nej, jag är inte klar med skrytandet. Imorgon skriver jag på några papper för en lägenhet som min amerikanska kompis Ben tänker dela med mig. Vuxenpoäng.
Mitt i CBD, mellan mina två jobb och 10min från mitt gym. Soft!
 
Nu ska det sovas då midnatt hunnit komma snabbare än anat.
Imorgon väntar jobb som vanligt.
 

ROAD TRIP, 29th Of April - Byron Bay, NSW.

 
29 april - Byron Bay, NSW.
 
- Just a normal day in paradise. Hanging out with our American friends on the beach.
 

HELLO NEW JOB.

 
 
- Tadaa! Välkomna till mitt nya jobb No 2. Här började jag jobba idag efter ev väldans snabb anställning på ett NYC inspirerat ställe där planen är att skrapa ihop ett gäng sedlar till kommande resor.
Imorgon kl 10:30am är det dags för arbetsdag nr två.
 
Utöver jobbsnack hade jag en riktigt bra kväll efter träningen med middag på ett väldigt maskulin ställe med tre tjejer (som satt vid ett annat bord) och rester ca 30 grabbar från alla de bästa barerna i Melbourne och givetvis mina kära kollegor.
Det vakades ''Good-bye-dinner'' till äran av Sunny, min kära vän och manager som jag har en väldigt speciell relation med. Han åker tillbaka till England i ca 6 månader och jag har ingen aning när jag kommer får se honom igen om jag en kommer det!
Livet är allt konstigt...
Men efter regn kommer sol, och härliga Josh hoppar in som reservmanager under tiden så det gör mig glad givetvis!.
 
Efter middagen drog jag på en stand-up show med Chris och hans kompisar en stund innan jag rundade av kvällen på Lily Blacks cocktailbar hos vännerna.
 
Har även filat på lite kriminella planer... Livet är fullt av överraskningar.
 

ROAD TRIP, 29th Of April - Byron Bay, NSW. THE ROAD HOUSE

 
29e april - The Road House, Byron Bay, NSW.
 
På Daniellas födelsedag tog jag henne till The Road House där några killkompisar från Australiens bästa cocktailbarer tyckte jag borde gå dit och hälsa på deras vän Dan som är en av grabbarna som driver detta grymma stället.
Så vi drog dit och åt en god frukost.
 
Efteråt hitch hajkade vi både fram och tillbaka till stranden. Det är så himla lätt att göra det här då alla surfers är så laid back och chill. På stranden hängde vi med våra amerikanska grabbar.
 
På kvällen tänkte vi gå ut en stund men fastnade hemma i Robbies lägenhet och hade långa djupa diskussioner. Dessa killar är så sjukt klipska. Önskar det fanns mer av er i världen!
 

ROAD TRIP, 29th Of April - Byron Bay, NSW. LIGHT HOUSE.

 
29e april - Light House, Byron Bay, NSW.
 
Byron kära Bay. När vi kom till Byron Bay mötte Eric, Goose och Robbie upp oss. De visade oss runt i denna lilla stad innan vi bestämde oss för att lägga oss tidigare för att kunna ta tag i den kommande dagen tidigt.
Denna dagen var ingen vanlig dag. Min andra halva Daniella hade sin födelsedag och har nu blivit hela 20år gammal.
 
Innan solen gått upp väckte Robbie oss om en galen pappa. Morgonpigg som han är, eftersom han jobbar i morgonradio, fick han upp oss förvånansvärt snabbt. Hela gänget åkte upp till The Light House vilket är Australiens mest östliga punkt. Där skådade vi soluppgången i varandras sällskap och njöt av hur vacker världen kan vara.
En bra början på dagen.
 

GOOD DAYS IN MELBOURNE'S WINTER

 
- What have I been up to the last few days when I'm back in Melbourne?
Gym, yoga, cardio work out, hanging out with friends, visiting Matthew in Torquay, got cold, chai with Daniella, hanging out at Eric's with friends, been eating healthy, sleeping good, drinking heaps of tea, some shopping on sale, having a trial at a new awesome place and today I'll be back at The Rum Diary with my boys!
 
But first Pranic Enriched Yoga and lunch with M.
 

ROAD TRIP, 28th Of April - Byron Bay, NSW.

 
28e april - Byron Bay
 
Dag 12: Inte längre än så orkade vi. Reece har varit skum och vi kände oss obekväma med honom.
Daniella och jag bestämde oss för att lämna Reece idag och ta bussen till Byron Bay. Där kommer våra amerikanska grabbar möta upp oss vid bussstationen.
9:00pm är vi framme i den lilla hippiestaden som jag väntat så länge på att bocka av från min Bucket list!
 

ROAD TRIP, 27th Of April - Port Macquarie, NSW.

 
27e april - Port Macquarie.

Idag kom vi till en bra och gratis camping där vi försökte surfa lite men vågorna var inte tillräckligt bra. Något obegripligt hände när vi kom till campingen. Andrea, (en italiensk hippie) från Lentil som jag hängt med ett tag och Marco var med om något galet. De skulle kolla en annan camping till oss alla och medan Marco var på stranden började Andrea köra tillbaka mot oss för att berätta om stället.
Något gick fel på den gropiga och farliga vägen och hans 10dagar gamla jep krockade, sladdade och landade upp och ner. Som tur klarade han sig utan några grova skador då han inte hade säkerhetsbälte. Förvånansvärt nog var det tur då han han hoppa åt sidan mot det andra sätet under olyckan. Hade han haft säkerhetsbälte hade bilen mosat honom och han hade antagligen dött! Sjukt!!

På eftermiddagen fångade Reece fiskar till middag som vi åt innan våra italienska vänner kom och joinade oss efter att de redit ut olyckan.
Jag och Daniella pratade även om våra framtida reseplaner och bestämde oss för att lämna Reece imorgon och fly upp mot Byron Bay då han började bete sig skumt.
 

ROAD TRIP, 26th Of April - NORTH OF NEW CASTLE, NSW.

 
26e april - North of New Castle.

Jag och Daniella funderar över om vi ska ta bussen från vår nästa destination direkt till Byron Bay då vänner från USA som Kylor, Eric, Goose, Vlad och Tim är där i endast några dagar till.
Om vi stannar med Reece lär vi missa de exakt på dagen och även kommer inte Daniella spendera sin 20års dag i Byron som vi planerat från första början.
Vi får helt enkelt se imorgon hur de kommer blir...

För tillfället är vi ute i bushen ganska nära vägen och har gjort upp en eld norr om New Castle.
Nu ska jag läsa i min kära bok.
 

ROAD TRIP, 25th Of April - Sydney, NSW.

 
25e april - Sydney, NSW.
 
Idag är det Anzac Day vilket betyder att alla festar, dricker och tar droger som galningar. Men jag och Daniella firade på vårt egna sätt. Italiensk pastamiddag ute på King St, hängde i en bokhandel där jag fastnade för den omtalade boken ''Fifth Shades of Grey''. Det är boken som nämnts flera gånger i Amerikanska böcker, folk pratar om och som Kate Moss läser ur i ett videoklipp jag trillande in på.
$9.90 för den erotiska romanen. 
 
Efter bokhandeln gick vi till Dendy Cinema där vi såg dramafilmen "Rust and Bone". Med snacks som ett flingpacket, vindruvor, chocklad och glutenfri kex grät jag till filmen under hela slutet. Sjukt bra fransk film men ack så hemsk.
På väg hem från bion stötte vi på en hel del fulla människor och såg några små plastpåsar som det varit droger i tidigare, slängda lite här och var på gatorna.
 
 

24th Of April - Sydney, NSW. ONE TEASPOON.

 
24e april - Surry Hill, Sydney, NSW.
 
ONE TEASPOON SHOP, A PERFECT DREAM

23th Of April - Sydney, NSW. EBS Reunion!

 
23e april - Sydney, NSW.
EBS Bartender Reunion!
 
Efter att ha lämnat den hittills bästa surfspot bar vi oss upp mot Sydney. Joseph som jag träffade i Barcelona under juli 2012 erbjöd sovplats till mig och Daniella. I hans hus i Newtown bor han med Matt som jobbar som jobbade som bartender och lärare. Även Sara, lärare och Isabelle, bartender. Än så länge var vi och festade en gång.
 
Jag åkte in till stan och träffade saknade Selja och Max från EBS på Max's cocktailbar Stitch Bar inne i centrala Sydney. Yes, ni läste rätt mina gamla bertenderklasskompisar.
Så kul att få träffa gamla vänner/bartenderklasskompisar/bartenderlärare igen efter en lång tid. Vi har gått igenom mycket och delat alla möjliga saker med varandra då vi alla bodde i Grekland under sommaren 2011. Och här var vi tre igen, sittandes i en nice cocktailbar på andra sidan jorden efter två år.
Bra kväll, bra vänner!
 

SURPRISING IN MELBOURNE.

 
- Yes, she's back!
Melbourne, mitt underbara Melbourne. Visst har du gått över till australiensk vinter men ändå njuter ajg av dig varje minut.
Kl 12pm i lördags landade jag i Melbourne efter att ha avslutat min road trip. Tack till alla som gjorde den toppen!
 
När jag kom hem gjorde jag två tvättat, tömde hela reseväskan, dammsög bort all sand, vek om alla kläder och tog en lång varm dusch. Sedan satte jag mig vid datorn och började med mina road trip-inägg.
 
Söndagen spenderades genom att gymma vid 11am i en timme, träffa träningskompisar och sedan göra en god och nyttig lunch.
Jag unnade mig några avsnitt av Two and a Half Men. Gud vad jag saknat att bara ligga på soffan och kolla på serier. Det var mer än två månader sedan jag gjorde det..!
 
På kvällen gick jag till Daniellas jobb och överraskade henne.
Hon visste inte att jag i smyg bokade om min flygbiljett och kom tillbaka en vecka tidigare. Det var lite småroligt när vi samma dag snackade i telefonen och hon frågade vad jag gjorde uppe i Darwin och jag spelade nyfiken ang. vädret i Melbourne. Det var nästan så att jag försa mig någon gång där!
 
När jag såg henne inne på jobbet sprang jag in, förvandlade min hand till en pistol och satte den mot hennes tinning. Helt stilla stod hon i någon sekund och sedan kollade hon på mig och tröt som en galning så hela burgareshoppen hoppade till. Därefter kastade vi oss över varandra och hoppade runt ett bra tag och lycka. Efter sådär en kvart när Daniella lugnat ner sig kollade hon fortfarande på mig som om jag var ett frågetecken och kunde inte förstå att jag var där, haha!
 
Till slut var jag tvungen att lämna henne ifred så hon kunde koncentrera sig på jobbet och jag begav mig vidare i vintermörkret en gata bort till min kära bar.
Även där blev killarna hel till sig i baren och slängde sig över mig, lyfte upp mig i luften och mosade mig med ett x antal björnkramar och massa pussar på kinderna.
De hade gjort egen glögg som de stolt serverade mig och jag hängde i baren med lite bekanta och jobbarkompisarna i över tre timmar.
 
En helt underbar fortsättning på mitt Melbourne-liv.

ROAD TRIP, 23th Of April - Sydney, NSW.

 
Tisdag den 23e april - Sydney, NSW.
 

ROAD TRIP, 22th Of April - Sydney, NSW.

 
Måndag den 22e april - Sydney, NSW.
 
 

ROAD TRIP, 22th Of April - Secret Surfspot, NSW.

 
Måndag den 22e - Secret Surfspot.

ROAD TRIP, 21th Of April - Secret Surfpoint, NSW.

 
Söndag den 21a april - Austinmer (secret surfpoint)
 
Dag 5. Solen sken i Ulladulla på morgonen och vi var redan uppe vid 7am. Efter en stor frukost på marken i solen lutandes mot vanen och lite sällskap från en random gubbe från Canada bar vi oss av.
Vi körde upp mot Kiama där vi besökte ett ''Blow Hole'' och hängde i gräset. 25 armhävningar var jag tvungen att göra enligt Daniella och det klarade jag med! Stolt.

Därefter fortsatte vi norr och stannade sedan norr om Bulli där vi fann något fantastiskt. Ett sjukt grymt surfingställe. Det är här eliterna från Sydney tränar innan tävlingarna. Himlen var magisk och jag ångrar att jag inte tog några bilder på den. Fantastiska vågor och grymma surfare skådade vi en bra stund. Därefter sprang vi ner till havet för att bada snabbt i kylan och tvätta håret med schampo och balsam, haha..
 
Det var förvånansvärt min höjdpunkt på dagen. Vi alla åkte bort en bit bort för att hitta en plats att campa på och åt därefter middag.
It's sleep time.

ROAD TRIP, 20th Of April - Ulladulla, NSW.

 
Lördag den 20e april - Ulladulla, NSW.
 
Ännu en natt i vanen med Reece, hans hund Tony och Daniella väntar. Igår stannade vi i Eden över natten. Det var första staden i NSW som vi besökte. När jag efter många om och men tog mig tid att kissa i naturen i kylan bestämde jag mig för att ta en promenad och utforska stället. jag behövde verkligen lite tid för mig själv för att pusta ut och vråla. Jag vrålade bland träd och vid havsklippor tills jag fick tårar i ögonen av både lättnad och sorg. De senaste dygnen har varit väldigt känslomässiga.
 
Jag går just nu igenom en konstig tid då jag känner mig en aning vilsen och lurad (falska människor i Halmstad) som påverkat mig genom att avslöja något för mig som de gjort. Något fruktansvärt. Och det gjorde så att jag fick ett stort svart hål i magen med oro och bekymmer.
 
När jag begav mig tillbaka ''hem'' till vanen möttes jag av en orolig Daniella som letat och ropat efter mig. Vi gick in, lagade mat och spelade gitarr. Gäspningarna började smyga sig fram och vi bestämde oss för att lägga oss.Jag hade oerhört svårt att sova och frågade Daniella vad klockan var.
- Det känns väldigt tidigt. Nästan som 9pm, sa jag. (Vi hade ingen tidsuppfattning och vi sällan använde klocka under vår road trip och bara höll oss till naturligt dagsljus.
8:11pm visade Daniellas mobil. Vi båda utbrast i ett oemotståndligt fnitter en lång stund efteråt. Grovt skedande med Daniella gjorde arr jag äntligen fick en natt med sömn utan konstant kyla.
 
Ca 9.5h senare vaknade jag upp. Allt var bra förutom den fruktansvärda värken i ryggen. Vi lämnade Eden tidigt och bar oss av till Bega där vi besökte en Cheese factory och smakade massvis med ost. Picknick till lunch och sedan vad det dags att fortsätta vårat resande.
Några korta besök i de små fiskebyarna på väg upp mot Ulladulla, och massvis med regn senare fann vi en plats att stanna på över natten. Middag och gitarrspel stod på kvällens schema igen somt lite munspel.
''Shake it up baby'' som The Beatles sjunger lyckades jag klinga fram tills mina fingrar började värka.
 
Hunden ligger bredvid mig och sover, Daniella lyssnar på när Reece spelar och jag skriver och funderar. Mitt humör har varit lite bättre idag men jag är fortfarande inte på topp. Kan inte sätta fingret på vad det är som gör mig så deppig men jag gissar väll på att det är en blandning av stress och oro för framtiden och en hel del tänkande kring situationen som uppstått i Halmstad. Den som fick mig att känna att det inte är värt ett dugg att åka tillbaka någon gång.
Imorgon fortsätter vi upp mot Kiama. Därefter är det Sydney som gäller. Då ska även regnet avta sägs det.

ROAD TRIP, 19th Of April - Mallacoota, VIC.

 
Fredag den 19e april - Mallacoota, VIC.
 
Efter tre dagars stillastående i Melbourne med vanen utanför Reeces hus ändrades mitt humör ungefär tre gånger per dag. Jag och Daniella spenderade en kväll hos hennes pojkvän. Där dansade vi salsa, zouk och bachata. Hur roligt som helst var det och tiden bara sprang iväg. Det slutade med att vi övernattade hos honom vilket var tur då det vart brakfest i Reeces hus hela natten lång.
 
I onsdags innan solen gick ner tog vi farväl av Melbourne för ett tag och började rulla ner mot Lake Entrace där vi kom fram vid midnatt. På torsdagen åt vi färska havsdjur och bar sedan av mot sydöst efter att ha köpt några kassettband på Op Shops. Minuterna innan vi körde gungade jag på en gunga vid vattnen. Det var första gången sedan... 8år sedan kanske? De första tagen som lyfte upp mig i luften gav mig fjärilar i magen. Det är nu friheten börjar öppna upp sig för mig.
 
Vi började köra mot vår andra destination. Mallacoota it is! Men på väg dit hände något oväntat. Bensinen tog slut och mätaren fungerade inte... Men det lilla problemet var löst redan efter en timme.
Vi smugglade oss in på Mallacoota Foreshore Caravan Park där vi lyckades campa och duscha i varmduschar gratis. Efter min och Daniellas dusch sprang vi i ösregnet i kolsvart mörker. En simpel middag, musik och gitarrspel var det dags att sova.
 
Mallacoota lämnas bakom oss och vi drar vidare till destination nr 3 som blir vårt första stopp i New South Wales.

3 I'LL NEVER FORGET.

1. Jag och Daniella galet taggade innan vi hoppade ur flygplanet. 2. Jag, Daniella och våran kanadensiska gulliga vän Gary. 3. Win-win-dansen inför skydiving!
 
Hey again folks, slänger upp tre FB-bilder innan jag kör igång med alla mina bilder.

MATES PHOTOS FROM WHITSUNDAYS.

Ph: Friends FB photos from our Whitsundays boat trip.
 
Hej igen allesammans!
Nu ska jag ta tag i bloggen igen och inom kort, (väldigt kort) kommer jag börja slänga upp bilder från HELA min East Coast roadtrip och NT i Australien.
Jag är fortfarande här och kommer inte säga hejdå till detta fantastiska land för ens nästa år om allt går som planerat.
Nog med det, här har ni ett gäng bilder som våra nya fina vänner tog under vår sailing boat trip till Whitsundays öarna då vi bodde på en båt i tre dagar och levde piratlivet.

RSS 2.0