GALLERY DAY // PERFECT DAY.

Ph: on our way to the people's market a few weeks ago.
 
Torsdag 20:21
 
- Vad har jag gjort idag? Haft en fantastisk dag!
Sovit till 10, power flow yoga, core, haft en mysig saknad stickad tröja på mig, besökt 5 gallerier varav två med Daniella, kollat i antika affärer, ätit middag på Vegie Bar med Daniella, haft massa tjejsnack, unnat oss cookies, blivit inspirerad, promenerat och Fitzroys bästa gator och fastnat i konversationen med spännande främlingar.
Om 1.5h ska jag ta mig till baren för att jobba med lite snygga jobbarkompisar. Ser fram emot det..!
Men fram tills dess ska jag nog bara låta min kreativitet flöda en stund med skön musik, lite målafärg på golvet.

ART DAY.

 
- Har ni sett Beyonce's dokumentär? Leta upp Life is but a Dream, riktigt fina moment i den. Jag är inte något stort fan av Beyonce eller hennes musik men fan vad smart, stark och vacker denna kvinna är. Jag tycker helt klart att den är värd att se.
Tror de kom ut för någon vecka sedan.
 
Har sovit ut, tränat Power Flow Yoga 45min och Core 30min samt cyklat i regn. Detta är verkligen en art day känner jag. Tråkigt väder, höstkläder, musik, yoga och konst. Kan det bli en bra dag? JA. Ska ta och dra ner till något galleri och få lite inspiration. Det var ett tag sedan jag besökte något galleri, snart tre veckor sedan!

HIPPIE BREAKFAST AT LENTIL.

PH: Breakfast at Lentil with some hippiefriends.
 
Onsdag 18:51
 
- Nu är det dags för vegetarisk middag på Lentil igen och förhoppningsvis träffar jag på lite bekanta som jag gjorde sist.
Måste rusa nu så jag hinner få någon mat innan jobbet i baren.

PACO'S TACOS ON VALENTINE'S DAY.

PH: photos by me from Valentine's Day at PACO'S TACOS with Sam.
 
- Under kvällen på Alla Hjärtansdag innan jag skulle hoppa in i baren och jobba, hämtade Sam upp mig och tog mig till Paco's Tacos som är ett grymt tacoställe mitt i stan. Där köpte vi fyra olika tacos och delade de samt en jug med Sangria givetvis.
 
Stormen har ännu inte börjat och jag har redan hunnit med 250m simning, jacuzzi och meditation i bastun. En dusch, fruktsallad och en snabb cykeltur hem senare är jag tillbaka i rummet och lyssnar på lite Indie och ska ta mig till Lentil för lite kvällsmat om en stund.

CAM'S BIRTHDAY #2 // HECTIC DAYS // STORM'S COMING.

Ph: some photos from Daniella's camera at our house mate Cam's birthday.
 
Onsdag 15:24
 
- Igår hade jag en intensiv dag.
Vaknade runt 10, jobbade 5h på Huxta, drog till gymmet för intensiv impact boxing training, proteinshake till middag, hem och duscha, cykla till barjobbet kl 8pm, jobba i nästan 6h, lägga mig efter halv 2am, försova mig två timmar till cafejobbet och jobba till tjugo i tre idag.
Bli hemskickad 20min tidigare p.g.a kommande storm i Melbourne och ändå få betalt för den sista tiden. Packa med en fruktsallad och juice i väskan för att sedan ta mig till mitt träningscenter som jag nu har tagit skydd i. Det är säkrare än huset jag bor i.
Ska simma, bada jacuzzi och basta lite nu. Vi får se hur väderstatusen är efter det och om jag kan ta mig hem. 

VALENTINE'S DAY.

 
- Några bilder från Valentine's Day då som jag under dagtid spenderade i Brunswick med Sofia i en mysig park. Solade en stund och därefter blev det matlagning hemma hos henne. Valentine's Day är så sjukt överskattat. Varje dag ska vara en speciell dag full av vänner och kärlek inte bara en viss dag om året..

CAM'S BIRTHDAY #1.

PH: some photos i took at our house mate Cam's birthday.
 
Måndag 19:32
 
- 15min cross training och 30min Beach Body Bro work out efter 7 timmars jobb. En lång dusch, skön musik och myskläder samt vegetarisk mad med lite bekanta.
Simpel och fin måndag.

SIMPLE THINGS.

 
- When I am returning another day on the job. It's like a revelation coming home, seeing you sleeping with the light on.
It's just these simple things, keep me holding on, it's just these simple things that keep's me holding on. I can't go back right these wrongs. Oh, but these simple things keep me holding on..

MONDAYS LIKE THIS.

 
Måndag 18:55
 
- Veckorna bara flyger iväg. För över 16 veckor sedan lämnade jag Sverige, tog med mig en vän och flög till andra sidan jorden, till en främmande kontinent för att bosätta mig där på någorlunda obestämd tid.
Nu sitter jag här i mitt rum i huset som jag delar med min bästa vän och fyra andra fantastiska människor i det bästa och mest spännande området i Melbourne. Jag har tre jobb, jobbar mellan 30-45h i veckan, sparar pengar varje vecka samtidigt som jag unnar mig något flera gånger i veckan. Jag är omringad av kultur, internationella varelser, god mat, massvis med möjligheter i en storstad med behagligt klimat.
Här ligger jag på gräset i en park med min vän och kollar upp mot himlen, sjunger till nostalgiska låtar, cyklar upp och ner för backar i solen, tränar så svetten rinner med motiverade atleter, dansar med främlingar på helgerna, hoppar glatt hem med kvällens dricks i byxfickan och äter under öppen himmel minst en gång om dagen.
Varje dag är fantastisk på olika vis och jag lär mig nytt varje dag.
Det finns bara en sak som saknas och det är ni. Mamma och Kristoffer, ni gör mig hel.
Jag önskar att ni var här, att ni kunde njuta av en vanlig vardag varje dag som jag, uppleva nya saker och se allt jag har att visa er.
Ja kocham was ogromnie. <3


STUDIO PHOTOS FROM THE SIXTH TATTOO

PH: my sixth tattoo in progress at Tattoo Magic.
 
Söndag 22:16
 
- Då var denna veckan slut. Efter lagom mycket jobb, träning, svett, hemmafest, livespelning, stranden, smyga in på utomhusbio, hänga i gardens, och massa annat så var det dags att avsluta veckan.
Tackar alla för en toppen kväll igår på vår hemmafest, Neils spelning, White Night o.s.v.
Mötte även upp Tim, Samuel och Harem, tre kompisar från Halmstad som tagit sig ända ner till Melbs de med.
 
Efter att ha sovit ut drog jag och Daniella till Hampton Beach där jag somnade en stund och simmade lite. Sedan ett litet middagsmöte på Lentil.

RANDOMS AND UPDATE FOR NOW.

PH: Some random photos from vernisages with friends from Finland ect.
 
Lördag 20:34
 
- Igår var det en lugn kväll hemma efter jobbet men idag ska det bli raka motsatsen. Det blir förfest här, sedan till The Workers Clum där en av våra house mates Neil ska spela med sitt Indie Rockband och däreftee lite mer förfest och sedan bär det ut till stan.
Det är nämligen White Night inatt vilket betyder att det är en av årets största utekvällarna of the year hör i Melbourne med massa event, fyrverkerier, light party, vattengrejer, band som spelar o.s.v En enorm gatufest helt enkelt. Det kommer bli galet!
 
Nu ska jag springa och leta efter Daniella som pratar med sin mamma i telefon någonstans i huset.

STREET ART // FRIDAY.

 
Fredag 22:23
 
- Har glömt bort att jag hade lite bilder från när jag och Sofia samt några finska kompisar fann en nymålad vägg i Collingwood. Det är så sjukt mycket street art överallt!
Bilden var tagen ca 30min efter att jag gjort min sjätte tatuering. Och ja, jag ska snart lägga upp den. Men förvänta er inget galet och stort bara!
 
Idag jobbade jag övertid vilket blev 8h på caféet. Inte riktigt dagens höjdpunkt men men. Därefter åkte jag hem snabbt och bytte om till träningskläder för att köra hård core i 30min, crosstraining i 12min och därefter Body Balance i en timme.
När jag kom hem hade en av våra house mates lagat middag som jag och tre av de jag bor med käkade ute på vår gård medan vi snackade om morgondagen som kommer bli galen i detta huset..!
 

TOMORROW IS A BRAND NEW DAY FOR EVERYONE.

 
Torsdag 20:52
 
- Efter att ha hängt på My Beautiful Laundrette där vi gjorde två tvättar samtidigt som vi lyssnade på alla möjliga länders musik och läste om festivaler, lagat mat i det stökiga köket, vikt tvätt och tramsat så är det dags för mig att hoppa in i duschen och sedan lägga mig i sängen med en ansiktsmask och series på datorn.

LAUNDRY TIME // ONE OF OUR HOMES.

PH: Vårt förra hem i Abbotsfort hos killarna. Riktigt nice lägenhet, men nu har vi alla flyttat från detta stället. Killarna till ett hus i närheten och jag och Daniella till ett annat hus i Melbournes grymmaste område.
 
Torsdag 16:37
 
- Dags för laundry med Daniella ett tag. Det är så vi tillbringar vår ledighet. Hårt att leva vuxenlivet.. haha.
Ikväll blir det middag med Cal och hans kompis ser det ut som. Trippeldate, mohaha.

VIEWS // BOYS // DAY.

PH: View from Naked For Satan Rooftop Bar. // Matt and Toby making some food.
 
Torsdag 15:51
 
- Idag hade jag en day off vilket betyder inget jobb alls. Men workoholich som jag är drog jag till Lentils och åt frukost med Reece i solen och därefter gjorde jag mitt fösta volontärjobb på Lentil As Anything. Nice stämning som vanligt och underbara människor med öppna hjärtan och massa tips och stöd. Som en extra internationell familj.
 
Nu är jag tillbaka hemma i rummet och svettas. Sitter i underkläder och försöker göra drag i rummet med öppna fönster och dörr men inte hjälper det inte... Snart kommer Daniella hem från jobbet och då ska vi dra och tvätta kläder för första gången på ett offentligt laundry.

$ 2.

PH: two new stuff for $2 only on a street market! The hat and ear cuff.
 
Onsdag 20:05
 
- Vaknade 15min innan jobbet idag, jobbade 5.5h, åt god staff meal, tränade hatha yoga en timme och snackade med Josefin från Halmstad som nu är i Melbs. Även andra vänner som t.ex Tim och Samuel, två killar jag hängde med mycket från några år sedan har flyttat hit. Hur sjukt är inte det?
Chicca och Ariana, packa med min mamma och Kristoffer och ta er hit så kan jag leva lycklig i resten av mitt liv sen.

ONE OF THE CRAZIEST NIGHTS IN MELBS.

 
- Ett gäng bilder från en av våra galnaste utekvällar. Hur många konstiga och roliga minnen som helst från den kvällen. De sista bilderna är till er Chicca och Ari, detta är hipsterkillen jag nämnde för ett tag sedan. Ett kort kapitel.
 
Apropå fest, på lördag ska vi ha en galet stor fest. Enligt Facebook kommer 97st och över 200 är bjudna. Det kommer bli så sjukt. Fett skönt att ha nära till sängen när kvällen är avslutad om den nu blir det. Vågar inte ens tänka på hur huset kommer se ut på söndag...

LORNE MEMORIES.

PH: dinner with italians. // on our way home to Melbs.
 
Tisdag 14:13
 
- Nej nu är det dags för vegetarisk lunch med lite hippie mates. Därefter blir det hård träning i en timme, Zuu will kill me..


RANDOM GREAT OCEAN ROAD.

Ph: photos from Daniellas camera.
 
- Vi turas om att ha med våra kameror och ibland glömmer jag helt bort att lägga upp bilder från de gångerna vi fotograferade med Daniellas kamera så här kommer några från vår Great Ocean Road trip i december.

RANDOMS FROM DEC.

PH: radoms från parker, middagar med vänner, aussie-xmas med min favorithund och ansiktsmaskbilder på fyllan.

130219.

 
Tisdag 12:30
 
- Hej världen. Daniella tog mitt cafépass idag då hon inte har fått så mycket timmar från jobben och jag behövde sova ut. Sitter och lyssnar på skön musik, äter havregrynsgröt och fick nyss ett sms om att en bekant från Halmstad, Josefin, har lämnat Sydney och flyttade hit till Melbs idag!
Ska planera upp min dag, chilla lite i någon park och försöka räkna ut lite saker inför kommande resor.

MY ROASTER // JOBS.

PH: Tom, Jarrod and Amelia one party night. // Me one night quite happy about my salary.
 
Måndag 19:00
 
- Förra veckan jobbade jag 39h, det var verkligen perfekt. Jag hade tid att ungås med vänner, ta en drink, jobba på alla tre jobb, vara på stranden och lite träning samt slappa. Denna veckan blir det ungefär lika mycket.
Börjar veckan med tre dagar av dubbel jobb.
 
Måndag: Café Cavallino Lobby 6h. // The Rum Diary Bar 4h.
Tisdag: Café Cavallino Lobby 7h. // The Rum Diary Bar 4-5h.
Onsdag: Huxtaburger 5.5h. // The Rum Diary Bar 4-5h.
Torsdag: Ledig.
Fredag: Café Cavallino Lobby 7h.
Lördag: Huxtaburger 5h. // House Party in our house.
Söndag: Ledig.
 
Emellan dubbelpassen är det ca 5h då jag hinner träna, träffa vänner eller dylikt.

SUNSET FROM THE BALCONY IN ABBOTSFORD.

PH: shooting sunset from the balcony.
 
Måndag 18:21
 
- Nyduschad och fräsch. Får se hur länge jag klarar mig utan att svettas igen. Antagligen till första cykelturen. Innan jobbet i baren ikväll ska jag äta kvällsmat på Lentil och fortsätta läsa min kära bok jag drog med mig ända från Sverige. Har inte tagit tag i läsandet på allt för länge.
Live music blir det också på Lentil. Ska passa på och vila så mycket jag kan när jag väl inte jobbar.

LATE FOR WORK IN A WAY TOO HOT DAY.

 
Måndag 17:54
 
- Jaha, någon gång måste väll vara första gången? Försov mig idag och kom en timme sent till caféjobbet. Tur att min kompis är min maneger..! Nu har jag jobbat 6h, tränat på gymmet 1h, fixat lite mobilärenden och ska hoppa in i duschen och tvätta bort saltvattnet från gårdagens bad och svetten från hela dagen då det vart upp till 35 grader. Älskar värme men 35 när man har svarta tjocka jeans på jobbet är inte min favorit.

AIR BALLS.

PH: some photos I took at the balcony before work in the morning.
 
Söndag 17:53
 
- Now you got the drive, that can take you to the top.
I just hope it didn´t drive you till you´re too pooped to pop.
All this keepin´ everybody happy can be hard to bear when you´re tryin´ to keep the balls in the air.

Now you got a job, that can put you to the test.
You got too many bosses screaming "Have it on my desk!"
You got to be so many different places that you ain´t nowhere when you´re tryi´ to keep the balls in the air.

NOSE PIERCING.

 
Söndag 17:06
 
- Mina damer och herrar. Här har ni den.
Min kära näspiercing som jag gjorde för 4-5 veckor sedan.
Har visat tidigare bilder från när jag hade en liten ful plupp men det var endast för att den skulle läka.
Dock sa de att man skulle ha den i över 6 veckor men det gick jag inte med på och bytte efter 13 dagar. Den är fortfarande bra vilket betyder att jag troligen har klarat mig från infektioner. Yeah!
Hoppas inte mormor och morfar svimmar när de ser dessa bilderna.. ;)

MOONLIGHT CINEMA WITH FRIENDS.

PH: Moonlight Cinema in the Botanic Gardens with some friends one sunday night.
 
Lördag 21:04
 
- Har redigerat, fixat mat, vilat och planerat ikväll. Hängt lite med vår couch surfer som sover här och Cam, min house mate. Nu blir det havregröt med frukt innan jobbet i baren. En lång och varm natt väntar mig...

CITY TRIP // NAUSEA.

Ph: roadtrip in the city with D and the boys. Toby got quite tired after that...
 
Lördag 18:21
 
- Jobb på Huxta i 5.5h är nu avklarat, Daniella sprang in med en påse frukt till mig bara för att jag inte kan hålla ut så länge utan mat. Tack bästa du!
Som tyr smygmatade grabbarna i köket mig med pinapple och en halv hurgare. Därefter blev det staff meal och jag åt aldeless förmycket av rödkålen vilket ledde till illamående. Nu sitter jag här hemma och spottar i en påse och känner mig fortfarande illamående..

CHILLING & DRINKING AT THE BALCONY.

PH: chilling and drinking at our balcony in our last home at the boys apartment.
 
Lördag 18:03

- Börjar dagen med att slänga upp lite bilder från när jag, Jarrod, Tom och Amelia förfestade hemma innan vi drog ut en sväng och stökade.
Drog ner till Lentil As Anything och åt lyxfrukost innan jobbet på Huxta imorse med min kära sambo Daniella, bra början på dagen. Hängde med några travelers från Melbs och en indisk/fransk. De spelade och sjöng vid frukosten och massa fotografering. Älskar denna plats.

OUR NIGHT VIEW.

PH: the night view from our friends balcony, the place we where living in for a while.
 
Torsdag 23:58
 
- Efter 4h sömn då jag jobbade natt i baren igår, 5h jobb från 11am idag, ett fantastiskt gig på kvällen med vänner och testat fire danceing så känner jag att det snart är dags för sängen.
Jag kommer definitivt somna med ett leende på läpparna. Så glad som jag är nu kan leda till lyckotårar vilket jag fick innan.
Godnatt Australien!

WHERE ARE MY STARS LAUNCH PARTY FASHION EVENT #4 // AMAZING DAY.

Ph: by me, Where Are My Stars? -launch party in Williamstown.
 
Torsdag 23:40
 
- Vilken underbar eftermiddag/kväll jag haft.
Jag berättar mer en annan dag i samband med bilder men jag iallafall säga, Grattis på födelsedagen mamma, hoppas du blev glad av din lilla överraskningsshow på Skype när Donavon spelade. Tolkar trårna som ett ja, fick Corona från älskade Donavon Frankenreiter under hans gig i Docklands, galna skate och cykelturer i stan med Daniella och Kylor, sång och musik, mat, fire dancing ute på gatan och massa annat.
 

PANCAKES @ LENTIL.

Ph: my breakfast at Lentil, by me.
 
Torsdag 11:05
 
- Är bara tvungen att visa en av många frukostar jag äter här nere.
Dessa fantastiska amerikanska pannkakor har jag möjlighet att äta varje dag till frukost gratis om jag vill. Hur lyxigt är inte det? Vanligtvis är det en frukt på som mango, jordgubbar, äpplen eller dylikt men jag tror jag åt upp den innan jag tog bild, hah.
 
Nu ska jag ta mig ner till affären och möta upp Sofia från Stockholm.

FROZEN YOGHURT.

PH: Frozen yoghurt with Tom.
 
Torsdag 10:42
 
- Det är redan 27grader och klockan är inte ens elva på förmiddagen.
Om en timme drar jag och möter upp Sofia utanför någon supermarket och handlar på oss lite mat. Därefter drar vi till Edinburgh Garden, en gigantisk park med basketplan, skatepark och massvis med unga vuxna, hundar och chill atmosfär.
Picknick står på schemat och sola lite givetvis.
 
Happy Vaneltines Day everyone!
Efter Daniellas jobb ska vi två kanske hitta på något. Kl 22:00 börjar jag jobba i baren och innan dess ska jag kanske träffa min kompis Sam och hänga lite med honom.

Q&A.

Q: Hej! Jag planerar att åka ner till Australien i höst/vinter och stanna runt 9-12 månader.
Har ni åkt via någon organisation eller fixat allt helt själva, och varför valde ni att göra så? :)
 
 
Vi åkte utan en organisation dels för att det är billigare, du är inte bunden till något, mer självständigt och för att det inte är en liten resa du gör utan du flyttar (för vår del) och vill kunna planera allt själv. Jag har även många internationella vänner som kan hjälpa till men om du inte har det så åk ändå om du inte är väldigt ung, aldrig rest själv och rädd/orolig. Men resa handlar om äventyr och de jag vet som åkt med en organisation ångrar det som fan.

WHERE ARE MY STARS LAUNCH PARTY FASHION EVENT #4.

Ph: by me, Where Are My Stars? -launch party in Williamstown.

Onsdag 23:05

- En stor buffé med vegetarisk mat och dessert på vår bakgård John's som alla kallar den.
Ett gäng härligt folk samlades och hade de trevligt. Därefter kollade jag och Daniella på ett avsnitt av New Girl som ledde till att Daniella däckade direkt efter.
 
Jag ska snart tvätta mig och bädda ner mig, jag med. Ska sova ut ordentligt är planen och därefter träffa Sofia.
Imorgon ska det vara upp till 30 grader så vi ska väll försöka få tillbaka vår färg igen.
Och ja, ni ska få se min näsring snart och även min nya tatuering med. Håll ut lite till!

STREET STYLE @ LENTIL.

Ph: some streetstyle at Lentil by me.
 
Onsdag 17:31
 
- Har helt glömt bort dessa bilderna. Tog några bilder på lite hippiebekanta på Lentil efter middagen.
De två systrarna lever drömlivet då de bara reser runt i Australien och bor i sin van. Hur nice är inte det?
Vet dock inte vart i världen de befinner sig nu, men förhoppningsvis får jag se de snart igen.

WHERE ARE MY STARS LAUNCH PARTY FASHION EVENT #3.

Ph: by me, Where Are My Stars? -launch party in Williamstown.
 

Onsdag 16:21
 

- 6h jobb, ryggont, gymmet en timme, hem och redigera bilder och nu en ordentlig dusch. Ikväll kommer det folk hit och det ser ut att bli fest på vår bakgård. Cam, vår house mate fyller år och om några timmar blir det vegetarisk middag och firande med folk. Så sjukt skönt att inte ha middag/fest men ändå ha några meter till sitt rum. Lyx på en onsdag.

GOOD DAY WITH STRESS.

PH: One of my 3 jobs, the cafe. // Breakfast at Lentil. // Lunch at work. // My love.
 
Onsdag 00:25
 
- Vaknade 08, somnade om och var uppe 09 igen. Åt lyxfrukost i solen på Lentil med en av killarna som jobbar där som är från Queensland, skrev, cyklade till Australiens huvudkontor för NIKE där min kompis Cal jobbar, kom inte utan Guest Pass (yeah!), hängde där ett tag, körde en kort hatha yoga session, köpte en ny laddare då Daniella trampade sönder min mobilladdare...
Därefter till caféet en snabbis, hem och dusch, dra till ett av de bästa caféen och rosteri i Melbourne, Proud Mary där det givetvis blev mer kaffe med Mike och de snygga baristakillarna, cyklade till stan, köpte två lådor sushi, drog till tågstationen, åkte till Caulfield University och gjorde min RSA course, fick 100%, tog tåget tillbaka till CBD, cyklade hem, berättade om min dag för Daniella, småäta och sedan sova.
 
Bra dag, mycket kaffe och stress men mycket gjort!
Nu väntar sängen på mig.

WHERE ARE MY STARS LAUNCH PARTY FASHION EVENT #2.

Ph: by me, Where Are My Stars? -launch party in Williamstown.

Måndag 17:57
 
- Slänger upp andra delen från fashion eventet som min vän Brodie hade med sitt nya brand ''Where Are My Stars?''. Inom kort kommer ni även få se lite bilder från catwalken.
 
Nu ska jag cykla ner till Lentil, äta kvällsmat, sitta och skriva, njuta av den varma och fina atmosfären och hänga med lite hippiebekanta. Därefter ska jag byta miljö och träna core på mitt träningscenter. Avslutar kvällen med skype med mamma och lite serier i sängen.

BOURKE ST // THIS DAY.

Ph: Bourke st by me.
 
Måndag 17:15
 
Jag avslutade veckan på DAYDREAMZ med Sofia och Zeenat då vi och ett x antal hipsters hoppade runt till 70/80-tals pop, soul och allt där emellan och dansade hela kvällen. När klockan var 10pm hade Dj:n gjort sitt och vi drog vidare tillThe Grace Darlings med ena dj:nNär klockan närmade sig 11pm var det dags för mig att krama och pussa alla hejdå för att cykla hem och lägga sig.

När klockan slog 06:37 var jag vaken igen.
Det är så himla kul att det finns uteställen som är i liv och rörelse hela kvällen. Då känns det perfect att vara ute och dansa av sig några timmar men ändå få tillräckligt med sömn inför en tidig morgon på jobbet dagen efter.
 
Kl 08am var jag på jobbet igen och sprang runt till kl 3pm. Efter 7h arbete unnade jag mig ett bar simpla låga svarta skörade skor och en sportsula. Har bara flipp flopps, sandaler, träningsskor och mina höga platforms. Därför kände jag att jag behövde införskaffa mig ett par vardagliga låga skor. Dock är jag inte nöjd med de då jag sett så himla många ursnygga skor och boots men går hem med de simplaste och billigaste av dem alla. Funderar om jag kan pimpa de på något sätt.

SUNDAYS OF HAPPINES.

Ph: a coffee and a book during the live music's playing at Lentil, that's perfection. // I can't get enough of surfing magazine. // a good breakfas at home. // and a amazing breakfast at Lentil, all for free.
 
Söndag 18:05
 
- En barrunda med Daniella och Aref på Brunswick st igår ledde till att jag sov fram tills 11:45. Det var länge sedan något sådant hände.
När vi kom hem hängde det en lapp på dörren till tvättrummet där det stod ''Sexy American sleeping here.''
Och när jag vaknade träffade jag på denna amerikanen i köket. Gud vilken söt kille! Gissade på att han var runt 23 år men han var bara 20, rest nästan överallt i världen, kom från California, hade en tatuering gjord av en buddhistisk munk med en bambu, bott med buddhistiska munkar, hade en näspiercing som jag, rufsigt surfarhår, bohemiska kläder och armband runt handlederna från alla möjliga ställen i världen som han vart i.
 
Det kallar jag för perfektion. En till sak, han sjunger, gillas samma chillmusik som jag och har en sjukt underbar personlighet. Man får så mycket energi, livsglädje och och blir helt sprallig av att hänga med honom.
Jag och Cam (killen so bor på samma våning som oss i huset) ska ta med amerikanen till Donavon Frantenreiters spelning på fredag. Ska blir så sjukt jävla fantastiskt att få se en av mina favorit musiker live och gratis med härliga vänner.
 
Nu ska jag dra till Letil och äta lite Soy Wada, Carrot And Cashew Curry, Dahl, Alloo Chole, Garden Salad (contains Garden), Morrocan Tagine, Sago och Sambal Papadam.
Live music blir det med. Därefter möter jag upp Sofia och Zeenat från Stockholm och drar på DAYDREAMS, en gatufestival/market.


-

Ph: Melbourne streetart by me.
 
Fredag 15:30
 
- 7 timmar avklarade på cafét. Snart ska jag möta upp min finska kompis Elli som jag träffade när jag bodde i Grekland över sommaren 2011. Vi har inte träffats på över ett år så det ska bli så kul att träffa henne och hennes vän! De ska hänga med mig när jag ska göra mitt lilla projekt som jag berättade om igår. Sofia från Stockholm kommer också för att hålla mig sällskap.

Vad är det nu jag har i kikaren..? Vad sägs om att spruta in lite mer ink i huden?
Sorry mamma, du kan inte stoppa mig. 30min kvar! ;)

WHERE ARE MY STARS LAUNCH PARTY FASHION EVENT #1.

Ph: by me, Where Are My Stars? -launch party in Williamstown.
 
Fredag 07:00
 
- Bättre sent än aldrig. Fashion eventet jag berättade om tidigare heter Where Are My Stars? och är min väns egna brand som är inspirerat av 90-talet och American.
Eventet var grymt vackert och kreativt med allt vad man kunde önska sig. Jag träffade en hel del spännande människor. B.la ett tv-team från Byron Bay, surfers, en make up artist och konstnärer.
 
Jag galet mycket bilder och kan verkligen inte välja vilka jag ska visa så jag delar upp de i flera inlägg istället.
Enjoy folks!

WORK // THOUGHTS // MOVE-DAY.

Ph: a latte i did at my first barista job. // i introduced a new cocktail to my first bartender job here in Melbs. // Me at my café job. // Typical lunch at work.
 
Torsdag 21:11
 
- Efter 5.5h jobb på cafét idag, lekte jag rebell genom att cykla utan hjälm på Melbournes röriga gator, besökte ett av Australiens bästa caféer där jag fick en kopp med kaffebönor gratis bara för att de gillade mitt kommande projekt. Vad är det nu jag ska hitta på..? Det får ni antagligen reda på imorgon då jag kommer göra det!
 
Därefter cyklade jag hem (med hjälmen på denna gång) för att packa ihop väskorna och flytta från våra killkompisars lägenhet. Hängde med Amili ute på Abbotsfords i väntan på taxin i över 1h. Istället skjuttsade vår förra granne (killarnas granne) oss till vårat nya hem. Kort där efter tog vi taxin tillbaka då jag hämtade upp min cykel och handlade mat medan Daniella drog vidare till sin dansklass.
När jag kom hem lagade jag en kryddig middag till mig själv som jag åt direkt ur stekpannan på gården under vårat persikoträd samtidigt som jag lyssnade på grannbarnens bråk.

En kall dusch, lite snack med våran flatmate Jackie och några soul-låtar senare sitter jag här på sängen. Chillar som aldrig förr, textar med jobbarkompisar och chefen för att få ihop ett bra schema, planerar de två kommande veckorna och har lite ångest i magen eftersom det är allt närmare och närmare till dagen vi kommer lämna Melbourne och börja vårt extrema gypsylive genom att resa runt i detta spännande land.
Usch, vill knappt tänka på det. Melbourne är så sjukt underbart. Men vem vet, vi kanske kommer tillbaka?
Det hoppas jag verkligen...

LENTIL // MOVED TO FITZROY.

Ph: Lentil med Daniella och Julia.
 
Torsdag 20:44
 
- Slänger upp lite bilder från när Julia från vår gamla gymnasieskola kom och hälsade på i Melbourne. Givetvis tog vi henne till älskade Lentil As Anything där vi hängde ett bra tag. Kvällen innan dess hälsade Daniella och Julia på mig när jag jobbade och därefter visade vi henne runt på Brunswick St.
 
På tal om Brunswick St, nu bor vi en gata bort från den grymmaste gatan i Melbourne.
Melbourne sägs vara den bästa staden i Aussie. Betyder inte det att vi bor 2min från Australiens grymmaste gata? Jo, det skulle jag faktiskt kunna tro.
 
Flyttade till ett gammalt australienskt hus på John St i Fitzroy och har ett av de grymmaste rummen i tvåvåningshuset. Dock var det lite tråkigt att flytta från våra tre grabbar och deras fräscha lägenhet. Men de har lovat middag inom kort så det ska bli kul.
Oh fick nyss en deja vu! Hmm.. undra vad det kan betyda..?

Nu ska jag fortsätta vika mina kläder och göra mig lite hemmastadd i sällskap och lite skön Soul spelandes från datorn.

STREET STYLE // TODAYS PLANES.

Ph: streetstyle @ Peoples Market by me.
 
Måndag 11:54
 
- Utvilad, mätt och redo för gymmet! Ska svettas åtminstone en timme, hem och dusch och därefter ut på skojakt.
Ikväll blir det middag med lite vänner och inte vilka som helst utan ännu mer besök från Halmstad.

130204.

Ph: Joakim och Alex under min sista utekväll med högskolegänget. // Testar min nyaste bikini. // Biljetten som tog mig från Abu Dhabi till Melbourne. // Darlings Garden. // Första Fish n' Chips i Melbs. // Lunch på caféjobbet.
 
Måndag 10:50
 
- Förlåt för dålig uppdatering. Har haft mycket för mig som jobb, möten, träning, hänga med vänner och dylikt.
I lördags blev det barrunda med Zeenat från Stockholm, därefter fortsatte festen inne på Bills Bar efter att Daniella slutat jobbet. Där hängde vi med vår maneger och lite jobbarkompisar, sedan hem till Jarrod med ett gäng samt våra flatmates som vi bor med.
 
Igår fyndade jag på en marknad, handlade mat, jobbade och fick en bunt ansiktsmasker från min jobbarkompis, en kille som jobbar som modell vid sidan om. Bra dag.
Fick även över 9h sömn inatt och nu är jag utvilad och äter frukost.
Bra början på morgonen.

-

 
Fredag 19:35
 
- Fan vad trött och snurrig jag var i huvudet på jobbet i cafét idag. Måste sova mer... Ska försöka byta ut mina två caféjobb i stan mot ett barjobb på gatan bredvid vårat kommande boende. Då slipper jag börja jobba vid 07:30 och kan gå upp runt 09 varje dag. Vilken dröm!
 
Fick med mig en heldel mat hem iallafall. Två organic juicer, en stor cecarsallad, lasange, två pajliknande grejer med spenat och dylikt och fem banana bread! Jag klagar inte.  ;)
 
Efter jobbet kollade jag på skor i stan, tränade en timme, tog en lång dusch, käkade gratismat från jobbet och chillar hemma med Toby nu.
Ska dra in till stan ikväll och träffa Valon A från Halmstad som är på besök här fram tills imorgon.
Ska visa honom lite rooftop barer och därefter får vi se vart kvällen tar mig.

RSS 2.0