FESTIVAL // ÄVENTYR // NYÅR I LORNE.

Ph: Me and my friend Roxina, by Khoudor.
 
Automatisk uppdatering:
 
- Sista dagen på året. Inte gick jorden under den 21a december, vi kommer tydligen få ett 2013 med.
Tack alla gudar! 
Våra nyårsplaner blev lite ändrade då vi lämnade Lorne tidigare. Det sägs att det är bättre att bara i Melbourne om man inte är på festivalen, så det är vad vi kommer vara. Det kommer bli en bra kväll.
 
Vad som händer exakt vet inte ens vi men jag vill önska er ett GOTT NYTT ÅR!

TORQUAY CHRISTMAS MORNING // LAST DAY OF THE YEAR.

 
Måndag 11:59
 
- Sista dagen på 2012 är här. Jag vet inte om jag ska säga äntligen eller och jag ska få ångest över att inte kunna hålla mina nyårslöften. Hur som helst så är jag mest spänd över ikväll. Det kommer lite folk till vårat sharehouse men jag och Daniella har inte mycket planerat. Det är så skönt att man inte behöver planera något i lilla Halmstad då det väntar massa grymma gator ett stenkast från oss med feta barer, restauranger och några klubbar.
 
Börjar med att slänga upp ett gäng bilder från vår första dag i surfingstaden Torquay. Dock var det inga vågor där när vi var där, men vi hade en fantastisk jul med årets första dopp i Australiens hav.
Mer bilder kommer från staden där surfingen växte upp i Aussie och där de största surfingmärkena föddes.

BYE CHRISTMAS // LUCKY.

 
Söndag 21:40
 
- Julen är över och nyår är bara några timmar bort från oss. Det är sjukt vad tiden går snabbt när man har kul.
Jag är så lyckligt lottad som har fått chansen att flytta till Australien. Att få resa, jobba, leva och njuta varje dag. Att få vara sambo med en underbar vän som verkligen stöttar mig i allt.
 
Nu räknar vi ner timmarna iför det kommande året som ska vara ännu bättre än detta.

LYX VS. BUDGET.

 
Söndag 19:22
 
- Tänka sig att billiga och enkla saker man uppskattar mer är lyx. Här är två bilder från ställen jag fick ett säljarjobb på men magkänslan sa att det inte var något för mig, så jag sket i det och fortsätter sökandet efter extrajobb.

COCKAR.

 
Söndag 18:45
 
- Kolla vi kan om vi vill. Detta lagade vi för någon vecka sedan och idag blev det mera matlagning.
Snart ska jag hoppa i duschen efter en timme på gymmet och ikväll blir det vegetariskt och billig hippiemat.
Sista gången vi äter på Lentil för i år.

VEGGIE TIME.

Ph: food shopping at Sunday Market. Oh god what I love veggies!
 
Automatisk uppdatering:
 
- En perfekt söndag, free breakfast at Lentil, träna på gymmet, dusch, tvätt, handla mat, vegetarisk kvällsmat på Lentil.

OUR FIRST TRIP // VIEW FRON J's BALCONY.

PH: a night at James balcony in CBD, Melbourne. How great isn't this?
 
Söndag 00:35
 
- Hi mates, nu är jag tillbaka och har tillgång till min kära dator igen.
Vi kortade av vår trip lite och är nu tillbaka hemma i Melbourne.
 
Började med att ta tåget till Warrnambool med en kille från Argentina som fixade gratis attraktioner på ett litet nöjesfält till oss i den lilla staden. Vi handlade lite mat och tog långa strandpromenader, sov i ett konstigt hippiehus som vi hyrt 5min från stranden där toastolen var utomhus, en massa grafittiburkar, ateljé, indiangrejer i trädgården och dylikt. Var i staden i två daga och betalade uthyrningen av huset genom att måla några fönster. Blev bjudna på middag och fika av ett gammalt par som var grannar till huset, fick skjuts av de till stationen, lämnade Warrnambool efter två dagar och hoppade på bussen för att ta del av nya fina saker.
 
Började vår Great Ocean Road trip och utöver det besökte vi Apollo Bay och stannade sedan ett dygn i Lorne.
I den lilla staden Lorne där koalor hänger i skogarna, där den feta festivalen Falls Festival pågår, spelar August Stone, Beach House, Best Coast, Matt Corby, Bombay Bicyckle Club, Boy & Bear, Coolio, First Aid Kit, The Hives, The Vaccines, Two Door Cinema Club, Dinosaurs och många andra grymma, dock hade vi inga tickets.
 
Istället utforskade vi staden och alla dess surfingaffärer, blev bjudna på pastamiddag av ett gäng italienare på ett hostel, hängde i hängmattan sjöng till killarnas gitarrspel på verandan, drack rödvin, hängde på en nattklubb med pyjamasshorts, hippiebyxor, ryggsäckar och osminkade under fredagskvällen, couch surfing hos en bartender, vakna upp efter 8h sömn och se turkost hav glittra i solen, åka på äventyr med ett gäng nya vänner ut i skogen för att hänga vid ett av Lornes vattenfall, hitchhikeing från Lorne till Marshall med en galen rasta,surfare, snowboardåkare och sjunga oss hesa till The Beatles, grova skrattattacker på tåget till Melbourne med en kille från Perth som befann sig på Arvika Festivalen för 2.5 år sedan då jag var där, ta sig från Lorne till Melbourne gratis och slänga oss över maten när vi kom hem till ett nystädat hus. En lång dusch och lite Paolo Nutini på det. Bra dagar.

BEACH DAY // AUTO UPDATE.

Ph: Beach day in Mebourne.
 
Automatisk uppdatering:
 
- Warnamboo, Lorne eller någonstans där emellan på äventyr.

PEOPELS MARKET.

Ph: one night at Peoples Market with some friends home in Collingwood.
 
Automatisk uppdatering:
 
- Om allt har gått som planerat så bör vi befinna oss i Warrnambool där vi hyr ett hus vid stranden från en äldre surfare. Hörs inom kort!

X-MAS VIDEO!

 
- Eftersom vi nu ska vara iväg i ca två veckor på lite road trip så får ni en julvideo som vi gjort.
Den mest klyschiga och oseriösa, men man får ju bjuda på sig lite.
Enjoy!

.

 
Streetstyle Friday:
 
Automatisk uppdatering:
 
- Hej världen, gissar på att vi fortfarande är i Warrnambool eller påväg till Lorne. Äventyr, lifta och spänning är vad vi väntar oss de kommande dagarna iallafall.

PHOTOS AND UPDATES.

Ph: Sushi och streetart jakt med Daniella och Richard. // Mitt kära andra hem, Virgin Active.
 
Onsdag 00:17
 
- Lite tårar i skype med mamma, småpacka lite inför vårt kommande äventyr om några timmar och lite bildredigering.
Vill bara säga att det kommer inte vara mycket uppdatering på bloggen de kommande två veckorna då vi kommer ha fullt upp så jag kommer göra lite automatisk uppdatering då och då.

SWEDISH / AUSSIE X-MAS.

 
Tisdag 22:50
 
- Hej igen. Sorry för tystnaden på bloggen, folk började undra. Men vi har inte haft tillgång till datorn på ett tag då vi vart i Torquay i tre dagar hos några vänner till mig och min familj för att komma ut i naturen och se kängurus, christmas dinner, mysa med massa stora hundar, sova i ett gym, ta vårat första aussie dopp i havet på julmorgonen, äta massvis med god mat och hänga med skönt folk. Kan det bli bättre? Nej!
 
Idag kom vi hem från Torquay och drog direkt till ett fint område i Melbourne som kallar Ivanhoe där vi firade australiensk jul med några bekanta till oss och deras släkt som var gigantisk. Massvis med barn, hundar, mat, sötsaker och mys där med.
Hoppas ni haft en fin jul där hemma.
 GOD JUL!

X-MAS IN CBD.

Ph: a day in CBD with Richard and Daniella.
 
Söndag 13:45
 
- Igår var folk lite för snälla och bjöd på tok förmycket. Det blev runt 6st krinkar och lite ren whiskey. Noll dollar!
Igår blev jag även av med mitt bankkort men det var under dagen då det blev stulet på 7 Eleven... Bra där.
 
Efter en baksmälla på balkongen är vi redo för stranden, tror jag. Vi är båda helt döda men man måste ju ta vara på dagarna. Idag ska vi bada. Vi har inte gjort det än så denna gången måste vi verkligen göra det.
Nu ska jag hoppa in i bikinin.

NEJ TACK TILL SÄLJARE.

Ph: Lentil as Anything i St Kilda. Donation restaurant!
 
Lördag 16:18
 
- Jag fick jobbet. Men under trainingen imorsen kl 10:30 satt jag där och kände att jag bara ville bort.
Att knacka dörr och försöka få folk att skänka pengar till skadade barn och kämpa i över 9h i 5-6 dagar i veckan för att klara av att komma upp en level är inte värt. Det var ett pyramidjobb vilket jag alltid vart emot. Så nej, jag tänker inte ta det jobbet.
 
Drog och gymmade ett tag på mitt andra hem, köpte lunch påväg hem och hämtade ut min mobil som äntligen är upplåst från 3. Nu ska jag bara fixa ett simkort sen kan jag äntligen ha regelbunden kontakt med alla här nere.

-

 
Fredag 16:08
 
- Veckans streetart är här!
Medan ni kollar in dessa bilder när Sverige vaknar till liv så drar jag och lämnar in min mobil på lagning/upplåsning samt kollar killar på gymmet en timme innan jobbet.

VICTORIA NIGHT MARKET // 21-12-12.

Ph: Hanging out at Victoria Night market.
 
Fredag 15:15
 
- 21-12-12, är det idag vi ska dö? Enligt mayakalendern ska det ske 10:11 PM (Melbourne time) så det lär vara runt lunchtid i Sverige då.
Vad har jag hunnit göra under min sista dag? Vart på arbetsintervju för ett säljarjobb som ville att ajg skulle börja direkt. Ska på training imorgon och så får vi se efter nyår vad jag känner (om vi fortfarande lever).
 
Rolig kille i receptionen i väntan på intervjun: Man, it's 21-12-12 today. Why do ya even search for jobs? We're gonna die today. Any way, wanna have some lollipop?
 
Därefter blev det bankärenden, kolla upp hur jag ska lösa min mobilsituation och sedan lunch på Lentils med Daniella som kom senare och Sean, en 30+ surfare som glidit på vågorna i över 18år och kanske ska hyra sitt hus 200m från stranden vid Great Ocena Road i några dagar till oss innan nyår.
 
Nu ska jag sätta mig på balkongen en stund innan jag drar ner till gymmet.

121220.

 
Torsdag 10:20
 
- En kväll på nattmarknaden med Daniella, James & co. Därefter drog vi till hans galet stora lägenhet som var på 29-30 våningen med takbalkong. Sjukaste på länge.
Nu ska jag äntligen jobba lite. Fan, vi måste hitta ett extrajobb då vårt nuvarande ger så lite timmar...

TO THE CITY.

 
Onsdag 10:12
 
- Hej världen. Har nyss ätit en stor och god frukost och sitter och sjunger till Donavon Frankenreiter. Snart ska jag ta mig ner till stan för att hänga med Brodie på något nice ställe och därefter blir det MMA Fitness.
See ya lateroo.

VOLUNTEER TRAINING AND PLANS FOR TONIGHT.

Ph: Haha, jag älskar den sista bilden. Precis när vi skulle ta bild så såg vi några fladdermöss flyga förbi. Så jävla bra bild.
 
Tisdag 15:38
 
- Cyklat till och från stan i hettan, tränat Zuu en timme, duschat, lagat mat, ätit lunch på balkongen. Jag vill inte att detta som jag kallar vardag ska ta slut. Mamma och Kristoffer, kom hit!
 
Nu ska vi fixa oss lite och därefter ska vi till Lentil As Anything (bilderna ovan) för att gå på Volunteer Induction and Training. Jag har en Bucket List och en av många saker är att vara volontär någon gång. Så snart ska vi gå på en träning inför det. Därefter blir det middag hos Jonny med lite kompisar.

I KNOW A PLACE.

 
Tisdag 11:59
 
- Börjar dagen med ett gäng bilder från I Know a Place i Fitzroy, tio min från oss. Där hängde vi med manegern, Richard och några andra. Fin kväll med gratis vin.
 
Efter en gigantisk frukost på balkongen är det snart dags för mig att hoppa in i mina träningskläder igen och cykla ner till mitt träningscenter och svettas i en timme på Zuu.

MY COZY EVENING.

 
Måndag 23:00
 
- Oh yeah, a perfect end of this monday. A photo Daniella took of me a week ago before sleep. I look so tanned, but i'm not.
But no worries, there will be a new sunny day tomorrow, and the next day also. :)
 
Chill surf music, tea, shower, tv-series, cozy clothes and a big bed. All just by my self.
I hope Dani's not waking me up when she comes home from the dinner. Or like the Aussies says, "Dinnah".

Good night world.

COFFEE CRAWL IN FITZROY.

 
Måndag 22:05
 
- Jag har haft en underbar kväll med hård träning en timme och därefter hängt på Lentil As Anything med underbara människor. Gud vad lätt det är att ha en bra dag här.
 
Slänger upp ett gäng bilder från min, Daniella och Jonnys coffee crawl i Fitzroy en solig dag.
Bra dag, igen.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan fixa en kopp te.

DAYS LIKE THIS.

 
Måndag 17:32
 
- Daniella ska snart på middag och jag ska till gymmet och hänga med grabbarna där, hah.
Nu blir det käk och sen hoppa på cykeln. Älskar denna stad.

VINTAGE TOWN // LITTLE ADVENTURE ON A MONDAY.

Ph: Melbourne, the city of coffee and vintage. All photos are taken by me in my neighborhood.
 
Måndag 17:15
 
- Heya folks. Jag älskar att det ända man behöver göra för att få lite äventyr i vardagen är att gå utanför dörren.
Daniella och jag cyklade ner till Lentil As Anything för att äta frukost för första gången och gud vad gott det var! Där träffade vi en gypsykille från Frankrike som bott här i ett år. Han tog oss ut på lite äventyr.
 
Efter en stor frukost gick vi igenom en sjukt mysig garden, smög in på en Farm (sparade 15 dollar, hah), såg en stor påfågel visa upp sina vackra fjädrar och springa runt på en parkering. Helt sjukt att man går till ett speciellt ställe för att se det i Sverige och här springer de runt på gatorna.
Därefter plankade vi och hoppade på tåget till Northcote med cyklarna (sparade några dollar där med), drog till gypsykillens hus där han försökte fixa mina bromsar på min cykel, kollade kommande festivaler i Aussie, cyklade hem i solen och nu sitter vi och planerar lite utflykter runt nyår.

WELCOME TO OUT GYPSY HOME.

 
Söndag 21:59
 
- Tro det eller ej men detta är vårt hem när vi inte hyr Brendans rum på övervåningen.
Det är exakt vad det ser ut som. Två små tjejer med lite zigenarblod bor i det fetaste området i stan, i ett garage. Bakom våra saragons och bambuväggen gömmre sig ett helt rum som vi gjort med skrivbord, säng, två soffor, hyllor, levande ljus och dylikt. Men det visar jag en annan dag.
 
Nu är det Skyp time med nära och kära i Sverige.

LENTIL AS ANYTING.

 
Söndag 21:40
 
- Ännu en dag full av mat. Jag och Daniella börjar bli riktigt ekonomiska nu.
Efter att två lagon bakis zigenare vaknade upp i kära Collingwood var det dags för Victoria Market. Där köpte vi på oss en massa råvaror och lite fisk.
 
Kvällsmaten åt vi på Lentil As Anything (bild ovan) igen. En donationsrestaurang med väldigt fin historia till hur det startade. Där får du äta så mycket du vill av den vegetariska/afrikanska/indiska maten, lite fika, dryck och därefter lägger du in så mycket pengar du vill/har råd med och önskar dig något.
Ett ställe där mest backpackers, konstnärer, hippies, uteliggare, musiker, studenter och folk med lite mindre pengar hänger. Perfekt för oss.
Vi har nog vart där 4-5ggr redan och imorgon ska vi äta frukost där för första gången. Ska bli spännande att se vad de då bjuder på.
 

.

 
Söndag 17:58
 
- Mina damer och herrar... Streetstyle of the week är nu igång! Jag kommer bjuda på ca 5 streetstylebilder som jag fotograferar här i Melbs en gång i veckan. Här har ni de fem första på lite härligt folk och bekanta i vårt område.

IKEA RICHMOND.

 
Lördag 16:03
 
- En söndag på IKEA i Richmond. Förra söndagen för att vara exakt. Där bjöds det på olika sorters glögg, havrekakor, pepparkakor, skorpor med sylt och annat gott. Vi träffade till och med två svenskar som önskade oss en god jul. Mer julkänsla än så kommer vi inte få.
 
Nu ska jag ut på Smith Street och dregla över alla snygga affärer och folk på gatorna.

-

Ph: by me. // Collingwood & Fitzroy, Melbourne.
 
Lördag 15:26
 
- Tänkte börja med lite nya projekt på bloggen. Idag kickar jag igång "Streetart of the week". Kommer vara 5-7st strretart photos från platser jag ständigt besöker.
Två kategorier tillkommer snart med.

ENKEL PASTA.

 
Lördag 15:02
 
- Som invandrare i Australien får man försöka vara ekonomisk nog och försöka undvika allt gott på gatorna och lata mat hemma istället.
En enkel och snabb lunch jag rörde ihop ser ni här ovan.
 
Vanlig/fullkornspasta, hemmagjort tomatsås med tomatbitar och chilli, billigaste osten i hela affären, färsk spenat, spansk skinka och en klick pesto. Tadaa!
Gott och mättande.

MINGEL FROM PEOPLE MARKET.

Ph: People Market Thursday.
 
Lördag 10:27
 
- Här har ni ett gäng bilder från när jag och Daniella var på People Market i torsdag. Helt ok kväll, klagar verkligen inte.
Nu ska jag på Body Balance och sedan gymma ett tag.

ABOUT HIPSTERLAND.

 
Fredag 19:33
 
- Sorry for bad update. Men vi måste hinna leva lite med. Igår efter träningen, jobbet, streetart crawl med Richard och Daniella bar jag och D oss av till People's Market som ligger några gator bort från oss.
Där hängde vi med Eric, Mickey och co.
 
Wow vilket ställe! Efter att ha promenerat på lugna gator fann vi stället på en liten gata bakom några portar. BAM, en helt annan värld. Hipsterland! ALLA var så sjukt snygga, stil, musik, atmosfären, allt var grymt. Massa mingelftografer, feta gratis kataloger från olika brands, drinkar, öl, dans och allt där emellan.
Jag kommer lägga upp några av mina bilder samt några som mingelfotograferna tog nu i helgen.

TRAM TO WORK.

 
Onsdag 10:30
 
- Inatt var det sista gången jag och Daniella trängdes i den lilla sängen + soffan i garaget på ett bra tag. Brenden, våran sharehouse mate är påväg till Sverige för att fira en vit och kall jul för första gången i sitt liv och under den tiden får vi hyra hans rum på översta våningen. Äntligen en riktig säng, garderob, spegel och AC:n kommer bli vår bästa vän.
 
Nu måste jag rusa till mitt tram. Mina bromsar på cykeln är så pass dåliga att jag nästan vart med i en trafikolycka ca fem gånger under 1.5 vecka. ska försöka fixa den på fredag. Så det får bli lite dyrare men med safe att ta sig till jobbet.

121212.

 
Tisdag 00:00
 
- Då var 121212 över. Efter häng på St Kilda, någon mils cykling i värmen, vegetarisk mat för 3 dollar, en salsakurs, handlat mat, ätit kvällsmat på balkongen och gjort hemmagjord smoothie.
Avslutade med en skön dusch och snart ska jag lägga mig.
Imorgon väntar en fullspäckad dag.

BLACK & WHITE // BEACH DAY.

Ph: Richard @ I know a place.
 
Onsdag 12:57
 
- Adidasshortsen och hippielinnet är på, nu hoppar vi på cyklarna och tar oss ner till St Kilda beach, free vegetarian food, salsakurs och några andra ärenden. Bra dag.

MELON MARTINIS & ANNAT BRA I LIVET.

 
Onsdag 11:01
 
- Varma kvällar. melon martinis, solsken, stora gardens, översociala människor, bättre lön, fler möjligheter, vad väntar ni på? Lämna den tråkiga kalla staden ni sitter i och ta vara på livet!
Det ska jag och Daniella göra extra mycket idag.

TUESDAY EVENING.

 
Tisdag 22:30
 
- Intervjun avklarad, första Rock Climbing session avklarad, billig vegetarisk mat på Lentil As Anything, cyklat, träffat speciella människor och nyst. Det är min kväll.
Nu ska jag byta om och sen blir det myskväll med te, pepparkakor, levande ljus och serier i sällskap av Daniella.

JUMPING AROUND WITH JOY.

 
Tisdag 17:50
 
- Okej Rebecka, lugna dig nu... Jag är i extas för tillfället.
Efter Coffee Crawl och min första shopping med Daniella och Jonny i Fitzroy, blev det sedan middag hemma. Sen dess har vi mest njutit i sommarsolen, hoppat runt och dansat på gatan (finns på video) och tramsat.
 
Plötsligt så ser jag att jag fått ett mail från mitt träningscenter som är en av de största i Australien. De vill att jag ska komma på en arbetsintervju ang Pool & Changerooms job som de har. Jag blev helt galen och hoppade runt mer än jag gjort under hela eftermiddagen. Nu måste jag lugna mig.
 
Innan min rock Climbing kurs ska jag snacka med en av cheferna på gymmet och så får vi se vad som händer här näst.

MORNING WORLD.

 
Tisdag 11:31
 
- Morgon morgon! Efter en god frukost på balkongen är det dags för mig och Daniella att ta tag i dagen.
Om en halvtimme ska vi träffa vår nya vän Jonny från New Zeeland. Tydligen är han en kaffe/cortadoälskare (bingo för mig) och dansar (bingo för Daniella).
Nu har jag inte så mycket tid kvar och måste klä på mig och fixa mig.

OFF TO THE BANK.

 
Måndag 15:40
 
- Ska cykla ner snabbt till banken innan de stänger och hämta ut min kod som jag glömt hämta. Därefter blir det en sväng till Brunswick St innan jobbet.

NEW WEEK NEW WORK OUTS.

 
Måndag 15:17
 
- Ny vecka, nya äventyr, nya händelser, nya möten, nya planer, fler drömmar och nya träningspass.
Två timmar av Mat Pilates och grund Yoga är nu avklarade.
Jag fann en ny, snabbare vän hem (-5min), wookade lite grönsaker och rörde ihop en thaisoppa. Nu sitter jag och redigerar bilder under AC:n och smaskar på pepparkakor. Om mindre än två timmar ska jag cykla ner till jobbet och förhoppningsvis få så många timmar som möjligt att jobba för.

MORNING INTERVIEW.

 
Måndag 11:59
 
- God morgon världen. Kl 09:30 tog jag min skrotiga cykel och cyklade ner 6km till South Yarra på arbetsintervju. När jag kom till det snygga cafeet Two Birds One Stone var det skön musik och bara massa snygga manliga baristas som jobbade där. JAG VILL HA JOBBET!
 
De serverade mig en cappuccino medan jag väntade på manegern. Efter en kvart kom hon och vi började intervjun. Men det visade sig att de bara kan erbjuda jobb från januari då de öppnar sitt 6:e cafe som t.o.m. skulle ligga någon kilometer närmare mig.
När jag berättade att jag kan jobba upp till sex månader hos samma arbetsgivare blev hon eftertänksam.
 
Hur som, hon ska återkomma om hon kan erbjuda mig något jobb i början av nästa år om jag inte har ett annat redan. Och om hon verkligen ser att jag har talang så hade de kanske kunnat fixa ett annat visum till mig. Men eftersom jag mest har barerfarenheter så ser det inte så ljust ut... 
 
Any way, ska fortsätta leta jobb och hoppas på det bästa.
Nu blir det Mat Pilates och sedan Yoga på mitt älskade träningscenter.

PERFECT SUNDAY.

 
Söndag 23:10
 
- En fin söndag. Perfekt söndag helt enkelt.
 
Sovit ut, hängt med Benjamin uppe på andra våningen, cyklat till IKEA, druckit glögg, ätit skorpor, havrekakor och pepparkakor med två svenskar, drömt oss bort, vart på donation restaurant där de ger gratis vegan/vegetarisk mat till massa hippies, backpackers och artsy people, promenerat i någon mysig filminspirerad garden, cyklat igen, köpt lite ljus och mysbelysning till vårt gypsy home, hängt på I Know A Place med Richard & co i sällskap av ett glas vitt och massa fotografering, skypat med mamma, tänk massa levande ljus och lyssnar på amerikansk klassisk soul med Daniella.
Snart ska hoppa in i duschen och sen blir det te och serier tills vi somnar.

ICE CREAM AND SATURDAY NIGHT.

PH: One of my favourite ice creams i've ever eaten!
 
Söndag 01:06
 
- Hej världen. Idag skålade jag och Daniella för vårat zigenareliv i sällskap med Callum. Jag lyckades jobba i två timmar, sedan var jag tvungen att ''nock off'' som Daniella och två andra jobbarkompisar också gjorde. Det var inget att göra på jobbet vilket är dåligt både för våran och Ombras ekonomi... Illa illa.
 
Istället drog vi på en gratis live-spelning, fick en varsin shot från bartendern på Mr Wow's Emporium och hängde på utegården inne på The Fox Hotel och sedan blev det nattmackor och lite snack med Benjamin. Snart blir det läggdags för oss.

STREETSTYLE- Y/N?

 
Lördag 13:14
 
- Nej, nu får jag sluta sitta och slappa på balkongen. Drar ner på favoritgatorna här i Fitzroy ett tag.
Funderar på om jag kanske ska börja med lite streetstyle-fotografering här.
Vad tror ni om det? Hade ni velat se det?

LAST HOME IN CARLTON // MY MORNING.

PH: Our last home in Carlton.
 
Lördag 12:39
 
- Hej världen. Jag har fått sova ut ordentligt, ätit frukost i lugn och ro, kollat inspiration och blivit så sjukt glad när jag upptäckte en fantastisk grej. Kanske berättar det senare i helgen.
Nu ska jag klä på mig och ta en runda på Smith St och Brunswick St innan matlagningen.

121207.

 
Fredag 23:23
 
- Hård träning, en timmes powernap på soffan ute på balkongen, en lång dusch, promenad på gatorna, favoritglassen på Smith St. Ibland får man unna sig något. Imorgon blir det min första vilodag på denna veckan. Jag kan inte ens förstå att jag tränat varje dag i fem dagar utan att ha märkt det.
 
Nu ska jag hoppa in i myskläderna. Serier och mycket sömn är vad som väntas härnäst.
Imorgon ska jag kolla upp några grejer och sedan jobba!

FRIDAY'S OFF.

 
Fredag 14:53
 
- Dammsugning, dusch, matlagning, en drink med en kompis ikväll. Det är vad som står på schemat idag. Känns som en riktigt bra day off.
 
Efter dagens träning blev det vegetarisk panini och proteinshake.

mybody.

PH: Two month old photos.
 
Fredag 14:01
 
- Oj vilken start på min fredag.
Igår tog vi en varsin Watermelon Martini på Bimbos med några grabbar, promenerade på de mörka gatorna, tog en after work wihskey hemma och snackade.
 
Men idag blev det andra bullar. Vaknade kl 09, hoppade in i träningskläderna, kl 10:45 vad jag och Benjamin på gymmet och jag fick träna gratis med en personlig tränare idag. Vi körde ben och rumpa vilket jag gjorde igår med på min rast under jobbet. Gissa om jag var död?
Efter det blev det boxning med Benjamin och 2h senare var det dags att cykla hem i min 26 grader.
Allt som allt har jag cyklat 1.2mil och tränat 2h både styrka på gymmet och boxning. GOOD WORK BECKS!
 
Nu hade jag tänkt dammsuga och sedan hoppa in i duschen!

121206.

 
Torsdag 10:36
 
- En snabb update. Vaknade kl 09:00, tvätta, laga havregrynsgröt, snacka med Benjamin och Diana, fixa mig, packa träningsväskan, redigera bilder, klä på mig, blogga, cykla till jobbet, framme 20min senare. Så brukar min morgon se ut.
 
Kände bara för en onödig update. Bilderna är ca 1 vecka gamla. Lite familjebilder som ni ser, hah.

ENDING.

 
Torsdag 00:03
 
- Fyller i medicare papper, pillar med nya cykellampan, Daniella duschar, levande ljus och RUSH TV i sängen. Bra avslut på kvällen.

DON'T TAKE TOO LONG TO WAKE UP 'CAUSE EVERYONE ELSE IS GROWING UP.

 
Onsdag 23:43
 
- 5h och 15min jobb. Rena skämtet... Men bättre det än inget alls.
Idag blev det matlagning, städning i köket och därefter simning. Jag vet inte vad det är med mig men jag får för mig att städa hela tiden. Längtar redan till fredag då jag är ledig från jobbet och ska dammsuga på förmiddagen. Konstig tjej.
 
The kitchen chef Harri packade som vanligt ner två goda baguetter och en vegetarisk panini till mig efter jobbet. Det blev kvällsmaten för mig och Daniella idag och min lunch på fredag. Gratis är gott!
Ska tvätta mig, hoppa ner i sängen och kolla New Girl med Daniella snart. Sen sova.

THE DOG & OUR DAY.

Ph: Några dagar sedan i vårt förra hem med grannens hund.
 
Tisdag 23:01
 
- Efter mycket vandring i stan, sushi, vintagejakt, storhandlat mat, Kirtan Meditation, gratis vegetarisk mat, lemon and ginger tea så är jag tillbaka i vårt kära garage.
 
Ja, tro det eller ej med självaste Paparazzibecka bor i ett garage med Daniella i samma hus som vi bodde i under de två första veckorna. Det blir $50 billigare i veckan per pers. Men här nere ska vi bo i två veckor fram tills Brenden på översta våningen åker på semester till Sverige. Då kommer vi få hans rum i över tre veckor. Sedan drar vi ner till garaget igen.
 
Det låter galet och det är det nog också med vi var smarta. Jag menar, vi hänger inte mycket hemma. Det är ju jobb, träning, vänner eller andra äventyr som gäller. Vår förra house mate Martin drog tillbaka till Kanada igår och då gjorde vi om hela lyan. Gypsy home nr1. Längtar tills vi fixat lite mer levande ljus och liknande. Då kommer jag fotografera och filma här.
 
Just nu hade jag bara velat måla om, köpa en matta, lite ljusslingor, hänga mammas tavla ovanför sängen och köpa mer bambuväggar. då hade det vart perfekt. Eller vänta, en bredare säng med! Annars är det toppen.
Hade vi bott här längre hade jag börjat renovera och fixa hela rummet här. Vi sover tre meter från tvättmaskinen med, så smuttsiga kläder behöver vi aldrig oroa oss över.

MY BODY 1.5 MONTHS AGO // BACK TO HEALTH.

Ph: me 1.5 months ago.
 
Tisdag 16:59
 
- Så här såg jag ut för ungefär 1.5 månader sedan. Helt nöjd ändå. Men nu är det verkligen inte det samma kan jag säga. Det krävs 3-4veckor att tappa den träningsvanan som man hade innan och jag har ju inte tränat på en månad så ja, jag har inte lika tydliga muskler och gissar på att jag lagt på mig efter all onyttig mat här. Men det ska vi ändra på.
 
Har kommit igång med träningen och det känns underbart.
Igår tränade jag Vinyasa Flow (45min), Beach Body Bro (30min) och Centergy (45min). Körde 15min uppvärmning på cross och power walk. Bra jobbat där Becka!
Och för er som inte vet så är det kortare klasserna jobbigast! Desto kortare, desto mer intensivt. Vilket betyder att jag lätt får huvudvärk i början av det för att kroppen nästan får en chock av att gå igång så snabbt. Men med lite träning så ska det nog vara lättare om någon vecka.
 
Idag blev det också en del träning. Först började jag med 15min cykling, Power Plate (30min) och därefter Zuu (45min) vilket var så sjuuukt jobbigt. Men det kommer jag göra om för det är verkligen helkroppsträning bara med sin egna kroppsvikt och lite kondition.
Klicka HÄR för att se hur träningen går till.

SUNDAY MARKET IN BRUNSWICK // BAD MORNING.

PH: sunday market in Brunswick. I bought a bike for $50 and Daniella for $85.
 
Tisdag 12:57
 
- Fan vilken dålig start på dagen...
Jag vaknade upp i vårt gamla hem, det första huset som vi bodde i de två första veckorna. Känns toppen att vara tillbaka hos våra gamla house mates.
 
Men det var kallt som fan, det hade blåst och regnat en hel del hela kvällen och natten. Jag gjorde iordning mig i ganska snabbt tempo, cyklade till jobbet för första gången med min nya rostiga lila cykel, stressade upp för backarna och skulle börja jobbet kl 11.00am.
När jag väl kommer dit så upptäcker jag att klockan bara var 10:05, fuck... En hel timme för tidigt.
 
Men inte nog med det. När jag börjar göra i ordning lite kaffe så kikar jag på veckans schema för att se vilka jag ska jobba med idag. Då fick jag en klump i halsen. INGEN.
Min ena maneger hade ändrat schemat igår och då skulle jag tydligen vara ledig idag med. Vilket betyder endast 3 dagars arbete! Panik. Det var mellan 20-25h denna veckan bara! Mardröm, jag som skulle bli en workaholic här. Men det funkar ju inte med så få timmar... 
 
Så jag satt och väntade på att manegern skulle komma tillbaka från ett möte och då skulle jag ta tag i honom och snacka. När jag väl gjorde det så påstod han att han mailat mig men jag hade inte fått ett ända jobbmail... Så där satt jag, panik i hela kroppen, massa uträkningar i huvudet om hur ekonomin skulle se ut denna veckan och diskussioner med manegern. Jag fick helt enkelt packa ihop mina saker efter två koppar kaffe, en bulle och ett glas orange juice. 
 
Som tur har jag min kära träningscenter 5min bort som jag drog till. Nu har jag tränat Power Plate och om några minuter börjar Zuu. Det ska tydligen vara riktigt ansträngande för hela kroppen. Tröstträning... Skulle dock behöva boxing nu, känner att jag har tillräckligt med ilska för det. 

SPORTSGIRL EVENT // MY DAY-OFF.

Ph: Daniella efter att vi promenerade hem i ösregn. Otursnatten. // Bilder från Sportsgirl-eventet på stranden i St Kilda Beach med Daniella.
 
Måndag 14:45
 
- Ny vecka, nya tag. Börjar med 8h sömn, vaknar tidigare än Daniella (hon ska jobba och jag är ledig), packar det sista inför flytten, äter mat, kollar Gossip Girl, åker ner till träningen för att träna Vinyasa Flow. Därefter till jobbet för att uppdatera Daniella lite (vi kör old-school, no phones yet), promenerar till Big W, ska köpa cykellås men glömde pinkoden till mitt bankkort, åkte hem och nu är jag här.
 
Ska promenera till Collingwood med lite flyttgrejer och cykeln, byta träningskläder, åka tillbaka in till stan, träna och sedan möta upp Daniella. Då ska jag få med mig ett cykellås!
 
 

EDINBURGH GARDENS.

 
Måndag 08:33
 
- Så här kan en helt vanlig helt i en av Melbournes största parker se ut. Grillning, picknick, bröllop, kalas, fester eller vara häng. Allt på ett och samma ställe, och alla är välkomna!
Älskar hur folk verkligen tar vara på parklivet här.
 
Jag försökte lite detta året i Halmstad men folk är alldeles för bekväma för det... Känner att jag passar in så mycket bättre här med alla fina och lojala människor. Hejdå instängda, egoistiska och bakutdragna svennebananer. Det är så jag ser på det!

MELBOURNE, VÅR VARDAG.

 
Söndag 18:42
 
- Vi fann en varsin cykel! På en marknad ute i solen med snygga hippies, livemusik, höns och massvis med vackra växter fann vi oss varsin cykel. Exakt en månad sedan vi lämnade Sverige och nu har vi varsin cykel, jobbar på samma ställe, visar vägen till turister som frågar om hjälp, lärt känna alla på meditationscentret, ska flytta tillbaka till vårat favorithus, har fxat träningskort och äntligen känns det mer hemma. Nu känns Melbourne mer som en underbar hemmastad i ens vardag.
 
Maten lagas för fullt i köket, Joshua Radin spelas ut högtalarna och om någon timme ska vi flytta vår första väska tillbaka till huset i Collingwood/Fitzroy.

OUR SUNDAY.

 
Söndag 13:43
 
- Då var det söndag igen. Frukosten har landat perfekt i magen efter min 8h sömn. Och ja, jag gick och la mig oerhört sent igår. Var klar på jobbet runt 02, fick skjuts hem från en tjej som jobbar på stället bredvid och var hemma runt 03. Daniella var fortfarande vaken så vi började prata jobb och om hur vår dag varit då vi inte vart tillsammans så mycket.

Sedan började vi göra massa uträkningar och försöka räkna ut hur vår ekonomi kommer se ut nästa vecka samt arbetstimmar.
Så vi däckade kl 04:30 och vaknade 8h senare. Nu ska vi kolla cyklar, äta asiatisk mat på ett ställe där vi har ett V.I.P kort som vi fick från en tjej som hade laddat med med lite pengar men har nu lämnat Australien. Win!

MISS YOU // PHOTOS // THIS DAY.

Ph: Daniellas Iphone photos.
 
Lördag 14:35
 
- Nu hoppar jag in i mina Adidas-shorts, powerwalkar ner till apoteket sedan gymmet, tränar där en stund och
därefter chilla en stund i en park innan jobbet.
 
Vänner och familj i Sverige och Polen. Just nu önskar jag att jag vunnit pengar så jag skulle kunna flyga ner mamma, Kristoffer, släkten i Polen och några vänner för att bosätta de hos mig här i Australien.
Saknar er!
 

A BAD FRIDAY NIGHT // TODAYS PLANS.

Ph: Daniellas Iphone photos.
 
Lördag 13:12
 
- Hey world. How are you?
Imorse var planen att jag skulle träna MMA på mitt träningscenter men det blev en sen kväll igår efter att ha slutat jobbet kl 01:50, promenera 30min med med Daniella i ösregn, föna kläderna när man kom hem, fixa lite gröt, Daniella spillde ut sitt havregryn över hela köket, jag tappade mina frukter, fick näsblod, vi kom på att vår tvätt hängde ute i ösregnet o.s.v. Det var den sjukaste natten. Vilken otur vi hade. Och lifta försökte vi också göra på väg hem men inte ens en taxi stannade.
 
Nu har jag fått sova mina 8h, fixat lite med tvätten, ätit frukost ute på gården och redigerat bilder.
Idag börjar jag jobbet kl 6:00PM och ska träna fram till 5:00PM.
Men först måste jag vänta lite på tvätten. Kanske sätter mig ute i solen en stund, köper allergitabletter och börjar småpacka. Imorgon ska vi flytta några av våra saker tillbaka till det första huset i kära Collingwood/Fitzroy och på måndag flyttar vi helt tillbaka.

RSS 2.0